ΝΑΤΟ: Έρευνα για τις κατηγορίες της Γαλλίας περί παρενόχλησης από τουρκικές φρεγάτες

ΝΑΤΟ: Έρευνα για τις κατηγορίες της Γαλλίας περί παρενόχλησης από τουρκικές φρεγάτες Facebook Twitter
EPA
0

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε πως η Συμμαχία κάνει έρευνα για τις κατηγορίες της Γαλλίας περί παρενόχλησης πολεμικού πλοίου της από τουρκικές φρεγάτες.

«Οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ ερευνούν το περιστατικό παρενόχλησης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη δεύτερη ημέρα των συνομιλιών μεταξύ των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί και να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη», συμπλήρωσε ο Στόλτενμπεργκ, που σημείωσε ότι το ζήτημα τέθηκε από πολλούς συμμάχους.

Πριν από την έναρξη των συνομιλιών, την Τετάρτη, Γάλλος αξιωματούχος αναφέρθηκε στο περιστατικό παρενόχλησης του πλοίου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη. Στις δηλώσεις του κάλεσε τη Συμμαχία «να μη στρουθοκαμηλίζει».

Σύμφωνα με το Παρίσι ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο αποτέλεσε πρόσφατα στόχο ενός «εξαιρετικά επιθετικού» ελιγμού εκ μέρους τουρκικών φρεγατών στη Μεσόγειο. Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως το τουρκικό πλοίο Cirkin έκλεισε το σύστημα εντοπισμού του, κάλυψε τον αριθμό του και αρνήθηκε να πει ποιος ήταν ο προορισμός του. «Ήταν μια εξαιρετικά επιθετική πράξη και δεν μπορεί αυτή να είναι ενέργεια ενός συμμάχου που εργάζεται μέσα στο ΝΑΤΟ υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει αβάσιμες αυτές τις κατηγορίες. Υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος της Τουρκίας είπε ότι τα τουρκικά πλοία παρακολούθησαν το γαλλικό πλοίο που πραγματοποιούσε επικίνδυνο ελιγμό, σε πολύ μικρή απόσταση. Επίσης, υποστήριξε ότι το γαλλικό πλοίο σε καμία περίπτωση δεν επεδίωξε επαφή με τις τουρκικές φρεγάτες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM