Αυστραλία: Αντιδράσεις για το πολυτελές διαμέρισμα της Αρχιεπισκοπής - «Ρεσιτάλ χυδαιογραφημάτων»

Αυστραλία: Αντιδράσεις για το πολυτελές διαμέρισμα της Αρχιεπισκοπής - «Ρεσιτάλ χυδαιογραφημάτων» Facebook Twitter
Φωτογραφία: Greek Reporter
0

Την αντίδραση της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο να διαμένει σε πολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο του Σίδνεϊ. 

Σε ανοιχτή επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα το «Ίδρυμα Παναγία Σουμελά Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας» κάνει λόγο για «ρεσιτάλ χυδαιογραφημάτων» υποστηρίζοντας ότι οι ερμηνείες που δόθηκαν για το εν λόγω ακίνητο «παραπέμπουν σε ανειδίκευτους περιφερόμενους αγύρτες» οι οποίοι «ουδεμίαν σχέση έχουν με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας παρά μονάχα μία λυσσαλέα εμμονή να οικειοποιούνται ό,τι κοινό για ίδιον όφελος». 

Σημειώνεται ότι επικαλούμενο εκκλησιαστικούς κύκλους, το news.com.au, ανέφερε ότι το διαμέρισμα των 6,5 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας, που αποκτήθηκε από Consolidated Trust της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας τον Δεκέμβριο του 2019 «ως επίσημη κατοικία του Έλληνα Ορθόδοξου Αρχιεπισκόπου της Αυστραλίας». Παράλληλα το δημοσίευμα άφηνε αιχμές για «πολιτική εμπλοκή» για την απόκτηση «τουριστικής βίζας» του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας που ενθρονίστηκε τον Ιούνιο του 2019. 

Από την πλευρά του το ίδρυμα κάνει λόγο για «συντεταγμένες διαρροές και επιθέσεις όλων όσων δυσκολεύονται να γυρίσουν σελίδα» κύκλων που τους χαρακτηρίζει «παρακρατικά τσιράκια ενός ιδιότυπου τομαροκεντρισμού». 

«Οι περιλάλητοι αυτοί κύκλοι δρουν μεθοδικώς προσπαθώντας να υπονομεύσουνε τον νέο Αρχιεπίσκοπο αλλά επί τις ουσίας υπονομεύουνε την Ελληνορθόδοξη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας» αναφέρεται σε άλλο σημείο της επιστολής. «Θα πρέπει να καταστεί σαφές πως οιοσδήποτε οργανισμός επιθυμεί ν' αξιοποιήσει ένα κεφάλαιο δανεισμού ή μη, με βάση τα Αυστραλιανά δεδομένα της εδώ αγοράς, οφείλει να προστρέξει στην αναζήτηση ακινήτων. Πολύ δε περισσότερο σε μία περίοδο που οι νομισματικές αξίες κλειδωνίζονται και λόγω του COVID-19» αναφέρεται.

«Πού είναι το περίεργο λοιπόν σε μία χώρα όπου όλοι επενδύουν σε ακίνητα (κυριολεκτικώς άπαντες) να προβεί ο οποίος θεσμός σε όμοια αγορά; Να προσθέσουμε δε πως η οικεία διαμονής του όποιου ηγέτη αποτελεί εργαλείο χρήσης των εργασιακών του υποχρεώσεων, καθώς ένας Αρχιεπίσκοπος δεν περιορίζεται εργασιακά σε φυσιολογικά ωράρια και υποχρεούται να αποδέχεται προσκεκλημένουν ακόμη και εντός της οικείας του ορισμένες φορές (η οποία ανήκει στην Ελληνορθόδοξη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)», υπογραμμίζεται. 

Αυστραλία: Αντιδράσεις για το πολυτελές διαμέρισμα της Αρχιεπισκοπής - «Ρεσιτάλ χυδαιογραφημάτων» Facebook Twitter
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος

Στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα σημειώνεται ότι το εν λόγω ίδρυμα σημειώνει ότι επέτυχε δωρεά γης προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας που εκκρεμούσε «από τα μέσα της δεκαετίας του 1990» υπό την παρούσα ηγεσία και κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος επέμενε να δοθεί μικρότερο κομμάτι γης από την προτεινόμενη έκταση ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία Κέντρου Απεξάρτησης Ναρκωτικών για νέους έργο που αποτελεί «όραμα του Αρχιεπισκόπου».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών μετά τις σφοδρές επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Διεθνή / Ιράν: Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών μετά τις σφοδρές επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Η Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος προειδοποιεί για τοξικούς ρύπους και όξινη βροχή, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους για να αποφύγουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία
THE LIFO TEAM
«Τέλος μιας εποχής»: Ο θάνατος Χαμενεΐ θεωρείται για το Ιράν μια στιγμή αντίστοιχη με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Διεθνή / «Τέλος μιας εποχής»: Ο θάνατος Χαμενεΐ θεωρείται για το Ιράν μια στιγμή αντίστοιχη με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Την ώρα που η Συνέλευση των Ειδικών φέρεται να έχει ήδη ορίσει το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Χαμενεΐ, αναλυτές εκτιμούν ότι η απώλεια της πιο ισχυρής προσωπικότητας του ιρανικού καθεστώτος, ενδέχεται να σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για την Ισλαμική Δημοκρατία
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τουλάχιστον 400 νεκροί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τουλάχιστον 400 νεκροί από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο

Μάρτυρες περιγράφουν εικόνες βιβλικής καταστροφής - Σπίτια γκρεμισμένα, τεράστιες τρύπες στο έδαφος, προσωπικά αντικείμενα των πολιτών διάσπαρτα στα συντρίμμια
THE LIFO TEAM
Τελ Αβίβ: Πύραυλος χτυπά την πόλη εν μέσω ζωντανής μετάδοσης – Σχεδόν 2.000 τραυματίες σε νοσοκομεία

Διεθνή / Τελ Αβίβ: Πύραυλος χτυπά την πόλη εν μέσω ζωντανής μετάδοσης – Σχεδόν 2.000 τραυματίες σε νοσοκομεία

Το σοβαρό περιστατικό καταγράφηκε πριν προλάβει να διακοπεί η σύνδεση - Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες, καθώς η σύγκρουση δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
Guardian: «Ένα πολύ επικίνδυνο άτομο» - Ο Πιτ Χέγκσεθ φαίνεται να πανηγυρίζει τη σφαγή στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Guardian: «Ένα πολύ επικίνδυνο άτομο» - Ο Πιτ Χέγκσεθ φαίνεται να πανηγυρίζει τη σφαγή στον πόλεμο με το Ιράν

Αναλυτές εξηγούν μεταξύ άλλων ότι η ρητορική και η ιδεολογία του, μετατρέπουν έναν πολιτικό πόλεμο σε σχεδόν «ιερό πόλεμο» χριστιανικής προπαγάνδας ενάντια στο Ιράν
THE LIFO TEAM