Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ - Bίντεο ντοκουμέντο: Αστυνομικός αγνοούσε τις εκκλήσεις πολιτών να παρέμβει

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ - Bίντεο ντοκουμέντο: Αστυνομικός αγνοούσε τις εκκλήσεις πολιτών να παρέμβει Facebook Twitter
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Νέο βίντεο με αστυνομικό να αγνοεί τις εκκλήσεις περαστικών να επέμβει στο συμβάν
0

Νέο βίντεο από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, που ήρθε στη δημοσιότητα, δείχνει την απροθυμία ενός από τους τέσσερις κατηγορούμενους αστυνομικούς να σταματήσει τον Τσάβιν, παρά τις εκκλήσεις των περαστικών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ένας αξιωματικός, ο Του Τάο, αγνοεί τις εκκλήσεις των περαστικών να παρέμβει την ώρα που ο Ντέρεκ Τσάβιν, πνίγει με το γόνατό του τον Τζορτζ Φλόιντ στη μέση του δρόμου.

«Θα τον αφήσεις να σκοτώσει αυτόν τον άντρα μπροστά σου;» ρωτούν τον Τάο, καθώς ο Τσάβιν πιέζει με το γόνατό του τον λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Τάο εκείνη την ώρα φαίνεται να απομακρύνεται από το σημείο σε μία προσπάθεια να εμποδίσει τους περαστικούς να πλησιάσουν τον Τσάβιν καθώς ακούγονται οι κραυγές του Φλόιντ «Δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Δίπλα υπάρχει το ασθενοφόρο, που παρέλαβε τον Τζορτζ Φλόιντ. Λίγο μετά, ο 46χρονος εξέπνευσε στο νοσοκομείο. 

Το βίντεο δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο Instagram από τον Ben Crump, τον πληρεξούσιο που εκπροσωπεί την οικογένεια του Φλόιντ.

«Αυτό είναι πέρα για πέρα εγκληματικό, ακόμη πιο δύσκολο από το πρώτο βίντεο, με τον Τσάβιν, που παρακολουθήσαμε», έγραψε ο Crump.

«Ο Του Τάο στάθηκε ως φρουρός του Ντέρεκ Τσάβιν... ενώ μάρτυρες της δολοφονίας προσπάθησαν να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη, προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή του Τζορτζ!» συνεχίζει.

Τουλάχιστον ένας θεατής παρακαλεί επανειλημμένα τους αστυνομικούς να ελέγξουν τον παλμό του Φλόιντ.

Ο Τσάβιν, ο Τάο και δύο άλλοι αστυνομικοί έχουν απολυθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας. Ο ένας από αυτούς ωστόσο, έχει αφεθεί με περιοριστικούς όρους αφού κατέβαλε εγγύηση 750 χιλ. δολ.

«Οι τέσσερις πρώην αξιωματικοί πρέπει να καταδικαστούν για δολοφονία για αυτή την φρικαλεότητα!» έγραψε ο Crump. «Πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι!!!» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του New Yorker

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM