Ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι πήγε στο καταφύγιο του Λ. Οίκου- Αλλά για «επιθεώρηση» εν μέσω των σφοδρών διαδηλώσεων

Ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι πήγε στο καταφύγιο του Λ. Οίκου- Αλλά για «επιθεώρηση» εν μέσω των σφοδρών διαδηλώσεων Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε ότι βρέθηκε στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου την περασμένη Παρασκευή. Υποστήριξε όμως ότι έκανε επιθεώρηση και πως δεν υπήρχε ανησυχία για την ασφάλειά του εξαιτίας των σφοδρών διαδηλώσεων.

Οι New York Times και το CNN, μεταξύ άλλων, μετέδωσαν την πληροφορία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μεταφέρθηκε στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η κίνηση αυτή, συνοδεία μελών της Μυστικής Υπηρεσίας, έγινε για λόγους ασφαλείας καθώς έξω από τον Λευκό Οίκο γινόταν σφοδρή διαδήλωση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Μαζί με τον πρόεδρο, μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο τόσο η Μελάνια Τραμπ, όσο και ο γιος τους, Μπάρον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε τη δική του εξήγηση, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Fox News. Είπε πως βρέθηκε στο καταφύγιο, κατά τη διάρκεια της ημέρας και για πολύ λίγο, στο πλαίσιο επιθεώρησης.

«Είναι ψευδές ρεπορτάζ. Ήμουν εκεί λίγη ώρα. Και ήταν για επιθεώρηση», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι έχει επισκεφθεί 2 ή 3 φορές το καταφύγιο του Λευκού Οίκου, πάντα για επιθεώρηση.

«Πήγα κάτω, το κοίταξα, ήταν κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν υπήρχε πρόβλημα. Και το διαβάζω σαν να είναι μεγάλο πράγμα. Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα», δήλωσε ο Τραμπ και επέμεινε ότι αυτό έγινε την ημέρα, όχι τη νύχτα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Όταν ρωτήθηκε αν η Μυστική Υπηρεσία του είπε να πάει στο καταφύγιο για να προστατευθεί, απάντησε:

«Όχι, δεν μου το είπαν αυτό. Αλλά είπαν ότι θα ήταν μια καλή στιγμή να πάω κάτω, να ρίξω μια ματιά, γιατί μπορεί κάποια στιγμή να το χρειαστείς. Κοίταξα, ήμουν κάτω για πολύ πολύ λίγη ώρα, μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων ήταν μαζί μου, σαν επιθεώρηση».

Μεταξύ άλλων, τα τελευταία 24ωρα ο Ντόναλντ Τραμπ επικρίθηκε και για το γεγονός ότι αστυνομικοί έριξαν απρόκλητα χημικά σε διαδηλωτές έξω από τον Λευκό Οίκο, προκειμένου να βγει ο πρόεδρος και να πάει περπατώντας σε παρακείμενη εκκλησία, όπου φωτογραφήθηκε κρατώντας τη Βίβλο.

Ο Τραμπ αρνήθηκε ότι ζήτησε από τους αστυνομικούς να διαλύσουν το πλήθος. «Δεν είπα "απομακρύνετέ τους", δεν ήξερα ποιος ήταν εκεί», είπε, ενώ υποστήριξε ότι οι περισσότεροι θρησκευτικοί ηγέτες «λάτρεψαν» την επίσκεψή του στον ναό. Πάντως, ο επικεφαλής επισκοπικής εκκλησίας, επίσκοπος Μάικλ Κάρι, τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε την εκκλησία για πολιτικούς σκοπούς.

Με πληροφορίες από CNN, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ