Ινδία: Οργή για τον θάνατο εγκύου ελεφαντίνας - Έφαγε ανανά που είχε μέσα κροτίδα

Ινδία: Οργή για τον θάνατο εγκύου ελεφαντίνας - Έφαγε ανανά που είχε μέσα κροτίδα Facebook Twitter
Ινδία: Οργή για το θάνατο εγκύου ελεφαντίνας - Έφαγε ανανά που είχε μέσα εκρηκτικά
0

Θλίψη στην Ινδία για μία έγκυο ελεφαντίνα, η οποία πέθανε όταν έφαγε ανανά που τον είχαν γεμίσει με εκρηκτικά.

Ο θάνατός της έχει προκαλέσει οργή στην Κεράλα, όπου συνέβη το περιστατικό. Η άτυχη ελεφαντίνα περιφερόταν στις 27 Μαΐου σε ένα χωριό κοντά στο εθνικό πάρκο Σάιλεντ Βάλεϊ του κρατιδίου Κεράλα και εκεί μάλλον βρήκε και έφαγε το παγιδευμένο φρούτο.

«Ο ανανάς με την κροτίδα εξερράγη στο στόμα της, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα», εξήγησε ο Σουρέντρα Κούμαρ, υψηλόβαθμο στέλεχος της αγροφυλακής της Κεράλα. «Ερευνούμε την υπόθεση και προσπαθούμε να διαπιστώσουμε ποιος ευθύνεται και τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό της», πρόσθεσε.

Οι Ινδοί χωρικοί χρησιμοποιούν συχνά παγιδευμένα φρούτα για να προστατεύσουν τα σπαρτά τους από τα άγρια ζώα. Άλλοι καταφεύγουν σε απλές κροτίδες ή σε ηλεκτροφόρους φράχτες για να διώξουν τους ελέφαντες από τα χωράφια, κοντά στα δάση.

Τον περασμένο μήνα είχε σημειωθεί ένα παρόμοιο επεισόδιο, με άλλον έναν ελέφαντα να πεθαίνει από τραύματα στο στόμα, είπε ο Κούμαρ.

Ο θάνατος της ελεφαντίνας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όταν ένας εργαζόμενος της δασικής υπηρεσίας ανάρτησε μια συγκινητική συγγνώμη στο Facebook.

«Δεν τραυμάτισε ούτε έναν άνθρωπο, ακόμη κι όταν έτρεχε, τρελαμένη από τον πόνο, στους δρόμους του χωριού», έγραψε ο Μόχαν Κρίσναν.

Η ελεφαντίνα περιφερόταν για ώρες στο χωριό και τελικά πήγε να δροσίσει τα εγκαύματά της σε ένα ποτάμι. Καθώς οι ντόπιοι προσπαθούσαν να την βγάλουν από το νερό για να τη μεταφέρουν σε ένα κέντρο θεραπείας, το ζώο κατέρρευσε και πέθανε.

Με τη βοήθεια δύο εξημερωμένων ελεφάντων, την έβγαλαν τελικά από το νερό και την μετέφεραν στο δάσος, όπου την αποτέφρωσαν.

«Συγγνώμη, αδελφή», έγραψε ο Κρίσναν, που ήταν παρών στον θάνατό της. «Με το στόμα και τη γλώσσα της κατεστραμμένα από την έκρηξη, περιφερόταν πεινασμένη, χωρίς να μπορεί να φάει. Μάλλον ανησυχούσε περισσότερο για το μωρό της παρά για τη δική της πείνα», πρόσθεσε.

Η εξάπλωση της ανθρώπινης δραστηριότητας στην Ινδία οδηγεί συχνά σε αντιπαράθεση με τα άγρια ζώα, το φυσικό περιβάλλον των οποίων σταδιακά μειώνεται ολοένα και περισσότερο. Περίπου 2.361 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιθέσεις ελεφάντων μεταξύ 2014-19, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης. Στο ίδιο διάστημα σκοτώθηκαν από ανθρώπους 510 ελέφαντες – οι 333 από ηλεκτροπληξία και περίπου 100 από δηλητηρίαση ή από πυρά λαθροκυνηγών.

Με πληροφορίες του AFP/Reuters/ndtv/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM