Κένυα: 9χρονος έφτιαξε «μηχάνημα» για το πλύσιμο χεριών- Βραβεύθηκε από τον πρόεδρο της χώρας

Κένυα: 9χρονος έφτιαξε «μηχάνημα» για το πλύσιμο χεριών- Βραβεύθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Facebook Twitter
0

Ένας 9χρονος στην Κένυα θέλησε να συνεισφέρει στην προσπάθεια προστασίας από τον κορωνοϊό. Και τώρα βραβεύθηκε από τον πρόεδρο της χώρας για την εφεύρεσή του.

Ο Στίβεν Γουαμουκότα έφτιαξε ένα ξύλινο «μηχάνημα» για το πλύσιμο των χεριών, χάρη στο οποίο ο πρόεδρος της Κένυας, Ουχούρου Κενιάτα, τον συμπεριέλαβε στους 68 ανθρώπους που βραβεύθηκαν για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το μηχάνημα που έφτιαξε ο 9χρονος έχει δύο πετάλια. Πατώντας το ένα, με το πόδι, πέφτει σαπούνι στα χέρια, ενώ με το πάτημα του δεύτερου πέφτει το νερό. Έτσι, μπορεί κάποιος να πλύνει τα χέρια του, χωρίς να αγγίξει κάποια επιφάνεια, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

 

«Τώρα έχω δύο μηχανήματα και θέλω να φτιάξω περισσότερα», είπε στο BBC το αγόρι που ζει στο χωριό Mukwa, στην κομητεία Bungoma στα δυτικά της χώρας, όπου δεν υπάρχουν κρούσματα έως τώρα. Όμως, στην Κένυα έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 2.000 περιπτώσεις κορωνοϊού και 69 θάνατοι.

Η ιδέα του ήρθε όταν άκουσε στην τηλεόραση τους τρόπους προστασίας από τον κορωνοϊό. Όσο για τα υλικά, τα βρήκε στο σπίτι του. «Αγόρασα κάποια ξύλα για να φτιάξω μία κάσα παραθύρου, αλλά μια μέρα επέστρεψα από τη δουλειά και ανακάλυψα ότι ο Στίβεν είχε φτιάξει το μηχάνημα», είπε ο πατέρας του, Τζέιμς Γουαμοκότα, που δημοσίευσε την εφεύρεση του γιου του στο Facebook, τον προηγούμενο μήνα και εντυπωσιάστηκε από την ανταπόκριση.

Στα 9 του χρόνια, ο Στίβεν φαίνεται ότι έχει αποφασίσει ήδη τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει: μηχανικός. Και ο κυβερνήτης της περιοχής του υποσχέθηκε ότι θα του δοθεί υποτροφία για τις σπουδές του.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM