Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Για 8η νύχτα στους δρόμους οι Αμερικανοί -1.600 στρατιώτες στην Ουάσινγκτον

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Για 8η νύχτα στους δρόμους οι Αμερικανοί -1.600 στρατιώτες στην Ουάσινγκτον Facebook Twitter
0

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν ξανά στους δρόμους στις ΗΠΑ, καθώς οι κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ συνεχίστηκαν για 8η νύχτα, παρά τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Στη Νέα Υόρκη, το πλήθος διαδήλωνε για ώρες, παρά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως και σε άλλες πόλεις. Στην Ουάσινγκτον βγήκαν στους δρόμους τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς διαδηλωτές έκαναν ειρηνικά πορεία και γονάτισαν κοντά στον Λευκό Οίκο, την ώρα που ξεκινούσε η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ φώναζαν «Αυτό είναι το πρόσωπο της δημοκρατίας» και «Δεν θα φύγουμε».

Περίπου 1.600 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, κάτι το οποίο είχε ανακοινώσει μία ημέρα νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας παράλληλα ότι θα στείλει τον στρατό και σε άλλες πολιτείες. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν, δήλωσε ότι «έχουν μεταφερθεί στοιχεία σε ενεργή υπηρεσία σε στρατιωτικές βάσεις της περιφέρειας της Ουάσινγκτον, πάντως όχι μέσα στην Ουάσινγκτον». Παράλληλα διευκρίνισε ότι οι στρατιωτικοί είναι σε υψηλό επίπεδο συναγερμού, αλλά δεν συμμετέχουν σε επιχειρήσεις των πολιτικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Ογκώδης διαδήλωση στο Χιούστον

Στη γενέτειρα του Φλόιντ, το Χιούστον, έγινε επιμνημόσυνη πορεία, με δεκάδες χιλιάδες μετέχοντες. Παρόντες ήταν οι συγγενείς του 46χρονου, μαζί με τον δήμαρχο και τον αρχηγό της αστυνομίας. Στο μεταξύ, η 6χρονη κόρη του, Τζιάνα, και η μητέρα της, Ρόξι Ουάσινγκτον, έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση, σε συνέντευξη Τύπου στη Μινεάπολη.

«Η Τζιάνα δεν έχει πατέρα. Δεν θα τη δει ποτέ να μεγαλώνει, να αποφοιτά. Δεν θα την παραδώσει ποτέ στον γάμο της», είπε κλαίγοντας η Ουάσινγκτον. «Είμαι εδώ για το μωρό μου, είμαι εδώ για τον Τζορτζ, γιατί θέλω δικαιοσύνη για εκείνον γιατί ήταν καλός άνθρωπος. Και αυτή είναι η απόδειξη ότι ήταν καλός άνθρωπος», συμπλήρωσε, δείχνοντας την κόρη της.

 

Διαδηλώσεις χιλιάδων έγιναν και σε άλλες πόλεις, από άκρη σε άκρη στις ΗΠΑ, όπως στο Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες και στη Φιλαδέλφεια. Κυβερνήτες τουλάχιστον έξι πολιτειών έχουν καλέσει την εθνοφρουρά για να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM