Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Για 8η νύχτα στους δρόμους οι Αμερικανοί -1.600 στρατιώτες στην Ουάσινγκτον

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Για 8η νύχτα στους δρόμους οι Αμερικανοί -1.600 στρατιώτες στην Ουάσινγκτον Facebook Twitter
0

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν ξανά στους δρόμους στις ΗΠΑ, καθώς οι κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ συνεχίστηκαν για 8η νύχτα, παρά τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Στη Νέα Υόρκη, το πλήθος διαδήλωνε για ώρες, παρά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως και σε άλλες πόλεις. Στην Ουάσινγκτον βγήκαν στους δρόμους τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς διαδηλωτές έκαναν ειρηνικά πορεία και γονάτισαν κοντά στον Λευκό Οίκο, την ώρα που ξεκινούσε η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ φώναζαν «Αυτό είναι το πρόσωπο της δημοκρατίας» και «Δεν θα φύγουμε».

Περίπου 1.600 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, κάτι το οποίο είχε ανακοινώσει μία ημέρα νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας παράλληλα ότι θα στείλει τον στρατό και σε άλλες πολιτείες. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν, δήλωσε ότι «έχουν μεταφερθεί στοιχεία σε ενεργή υπηρεσία σε στρατιωτικές βάσεις της περιφέρειας της Ουάσινγκτον, πάντως όχι μέσα στην Ουάσινγκτον». Παράλληλα διευκρίνισε ότι οι στρατιωτικοί είναι σε υψηλό επίπεδο συναγερμού, αλλά δεν συμμετέχουν σε επιχειρήσεις των πολιτικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Ογκώδης διαδήλωση στο Χιούστον

Στη γενέτειρα του Φλόιντ, το Χιούστον, έγινε επιμνημόσυνη πορεία, με δεκάδες χιλιάδες μετέχοντες. Παρόντες ήταν οι συγγενείς του 46χρονου, μαζί με τον δήμαρχο και τον αρχηγό της αστυνομίας. Στο μεταξύ, η 6χρονη κόρη του, Τζιάνα, και η μητέρα της, Ρόξι Ουάσινγκτον, έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση, σε συνέντευξη Τύπου στη Μινεάπολη.

«Η Τζιάνα δεν έχει πατέρα. Δεν θα τη δει ποτέ να μεγαλώνει, να αποφοιτά. Δεν θα την παραδώσει ποτέ στον γάμο της», είπε κλαίγοντας η Ουάσινγκτον. «Είμαι εδώ για το μωρό μου, είμαι εδώ για τον Τζορτζ, γιατί θέλω δικαιοσύνη για εκείνον γιατί ήταν καλός άνθρωπος. Και αυτή είναι η απόδειξη ότι ήταν καλός άνθρωπος», συμπλήρωσε, δείχνοντας την κόρη της.

 

Διαδηλώσεις χιλιάδων έγιναν και σε άλλες πόλεις, από άκρη σε άκρη στις ΗΠΑ, όπως στο Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες και στη Φιλαδέλφεια. Κυβερνήτες τουλάχιστον έξι πολιτειών έχουν καλέσει την εθνοφρουρά για να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν προειδοποιεί για «καταστροφικά» αντίποινα μετά τις άνευ προηγουμένου απειλές του Τραμπ

Η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κλιμακώνεται επικίνδυνα, μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου και τις προειδοποιήσεις της Τεχεράνης για «καταστροφικά» αντίποινα
THE LIFO TEAM