H καταιγίδα της δεκαετίας - Συναγερμός στην Αυστραλία

H καταιγίδα της δεκαετίας - Συναγερμός στην Αυστραλία Facebook Twitter
0

Μια τεράστια καταιγίδα, από αυτές που οι μετεωρολόγοι λένε πως σημειώνονται μία φορά τη δεκαετία, αναμένεται να χτυπήσει ολόκληρη τη δυτική ακτή της Αυστραλίας την Κυριακή και τη Δευτέρα, φέρνοντας δυνητικά επικίνδυνες συνθήκες.

Οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή καθώς η υπηρεσία μετεωρολογίας είπε ότι η καταιγίδα - τα απομεινάρια του Τροπικού Κυκλώνα Μάνγκα σε συνδυασμό με ένα κρύο μέτωπο - είναι ένα «ασυνήθιστα σοβαρό καιρικό γεγονός».

Προβλέπονται δυνατή βροχή, πολύ ισχυροί άνεμοι άνεμοι με επικίνδυνες παλίρροιες, κύματα και καταιγίδες, αναφέρουν οι τελευταίες προειδοποιήσεις που κάνουν λόγο για ανέμους με ταχύτητα έως και 100χλμ/ ώρα.

Ο επίτροπος του Τμήματος Υπηρεσιών Πυρκαγιάς και Έκτακτης Ανάγκης της Δυτικής Αυστραλίας (DFES), δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι άνθρωποι πρέπει να προστατεύσουν τα σπίτια και την περιουσία τους. Η DEFS προειδοποιεί ότι ο «ασυνήθιστος καιρός» θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα σπίτια και να κάνει τα ταξίδια επικίνδυνα.

Οι κάτοικοι προειδοποιήθηκαν να αποσυνδέσουν τις ηλεκτρικές συσκευές, να αποφύγουν τη χρήση σταθερών τηλεφώνων εάν υπήρχε κεραυνός και να μείνουν μακριά από τα παράθυρα. Όποιος βρεθεί έξω, καλείται να βρει ασφαλές καταφύγιο μακριά από δέντρα, ηλεκτροφόρα καλώδια, αποχετεύσεις και ρέματα. Οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν για συντρίμμια, και να μην οδηγούν σε νερό άγνωστου βάθους και ρεύματος.

Το Γραφείο Μετεωρολογίας είπε ότι ισχυροί άνεμοι θα χτυπήσουν τα βόρεια  το πρωί της Κυριακής, και στη συνέχεια θα μετακινηθούν νότια στο Περθ και το Άλμπανι το απόγευμα και το βράδυ.

Ένα παρόμοιο φαινόμενο με αυτό συνέβη τον Ιούνιο του 2012, το οποίο οδήγησε σε περισσότερες από 600 εκκλήσεις για βοήθεια και πάνω από 170.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM