Σκληρή απάντηση: H Γαλλία ανακοίνωσε πως θα επιβάλλει 14 μέρες καραντίνα σε όσους φθάνουν από τη Βρετανία

Σκληρή απάντηση: H Γαλλία ανακοίνωσε πως θα επιβάλλει 14 μέρες καραντίνα σε όσους φθάνουν από τη Βρετανία Facebook Twitter
0

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη Γαλλία από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες από τις 8 Ιουνίου, ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση.

Η απόφαση πάρθηκε ενώ η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ ανακοίνωσε ότι από τις 8 Ιουνίου όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα, ένα μέτρο που οι αεροπορικές εταιρίες θεωρούν καταστροφικό για τον τομέα των αερομεταφορών και η απάντηση της Γαλλίας θα επιδεινώσει την κατάσταση. Πολλά μμε κάνουν λόγο για οργισμένη απάντηση της Γαλλίας και υπογραμμίζουν πως η απόφαση της Βρετανίας θα επιφέρει μεγαλύτερα προβλήματα στις μετακινήσεις ευρωπαϊκά.

Η Γαλλία απάντησε ανακοινώνοντας ότι θα επιβάλει αμοιβαία μέτρα για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που επιβάλλει καραντίνα. Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Γαλλία από την Ισπανία με αεροπλάνο θα κληθούν επίσης να τεθούν σε καραντίνα από τη Δευτέρα.

«Σημειώνουμε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης και εκφράζουμε τη λύπη μας», ήταν χθες η πρώτη αντίδραση του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, στην ανακοίνωση του Λονδίνου. «Η Γαλλία είναι έτοιμη να εφαρμόσει ανταποδοτικά μέτρα μόλις τεθεί σε εφαρμογή αυτό το μέτρο από τη βρετανική πλευρά», πρόσθεσε προειδοποιώντας.

Η γαλλική κυβέρνηση «εξέφρασε τη λύπη της» σήμερα για την απόφαση της Βρετανίας να εισαγάγει καραντίνα 14 ημερών για όλους τους ταξιδιώτες στη χώρα από τις 8 Ιουνίου και είναι έτοιμη να επιβάλει αμοιβαία μέτρα.

Σύμφωνα με τον Independent, η γαλλική πρεσβεία στο Λονδίνο γράφει σε tweet: «Η Γαλλία θα ζητήσει από τους ταξιδιώτες που φτάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο να τεθούν σε καραντίνα». «Όλοι όσοι ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θα κληθούν να τεθούν σε σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στη Γαλλία, μόλις τεθεί σε ισχύ το σύστημα καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο», προσθέτει η πρεσβεία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
STING ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΞΙΚΗ ΑΡΡΕΝΩΠΟΤΗΤΑ

Διεθνή / Sting: Η «τοξική αρρενωπότητα» ίσως συνδέεται με την εξαφάνιση της χειρωνακτικής εργασίας

Ο Βρετανός μουσικός υποστήριξε ότι η αποβιομηχάνιση και η απώλεια της σωματικής εργασίας στέρησαν από πολλούς άνδρες την αίσθηση σκοπού, κοινότητας και ταυτότητας
THE LIFO TEAM