Βέλγιο: Εργαζόμενοι σε νοσοκομείο γυρνούν την πλάτη στην πρωθυπουργό, ο ένας μετά τον άλλον

Βέλγιο: Εργαζόμενοι σε νοσοκομείο γυρνούν την πλάτη στην πρωθυπουργό, ο ένας μετά τον άλλον Facebook Twitter
0

Εργαζόμενοι σε νοσοκομείο των Βρυξελλών γύρισαν την πλάτη τους, κυριολεκτικά, στην πρωθυπουργό του Βελγίου, Σοφί Βιλμές.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο είχαν παραταχθεί έξω από το κτίριο, στις δύο πλευρές του δρόμου. Τη στιγμή που έφτασε το όχημα που μετέφερε την Βιλμές, άρχισαν ο ένας μετά τον άλλον να γυρίζουν την πλάτη τους στο αυτοκίνητο της πρωθυπουργού.

 

Η κυβέρνηση του Βελγίου έχει επικριθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στη χώρα των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 9.000 θάνατοι, ενώ τα κρούσματα του ιού ξεπερνούν τα 55.200. Επιπλέον, το νοσηλευτικό προσωπικό, γυρίζοντας την πλάτη στη Βιλμές, διαμαρτυρήθηκε σιωπηρά για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, τους μισθούς, αλλά και το διάταγμα της κυβέρνησης με το οποίο μπορούν να τους υποχρεώσουν να πάνε να εργαστούν. 

Το Βέλγιο προχωρά σε χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, αν και είναι ανάμεσα στις χώρες με τους περισσότερους θανάτους σε σύγκριση με τον πληθυσμό. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου VUB, ο προηγούμενος μήνας ήταν ο πιο θανατηφόρος Απρίλιος για το Βέλγιο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό τον Απρίλιο πέθαναν 14.970 άνθρωποι στη χώρα, ενώ συνήθως οι θάνατοι αυτό τον μήνα είναι 9.000. «Η θνησιμότητα στο Βέλγιο είναι εξαιρετικά υψηλή. Έφτασε σε άνευ προηγουμένου επίπεδο, ιδιαίτερα το διάστημα 1-12 Απριλίου. Στις 10 Απριλίου καταγράφηκαν 639 θάνατοι, υπερδιπλάσιοι του αριθμού που θα αναμενόταν εκείνη την ημέρα», ανέφερε το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωση. Τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκαν 15,7 θάνατοι ανά 1.000 κατοίκους, ενώ τον Απρίλιο του 1941 υπήρξαν 16,3 θάνατοι ανά 1.000 κατοίκους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ