Η Κίνα απαντά στις ΗΠΑ για τις κατηγορίες περί υποκλοπών - «Αμερικανική δυσφήμιση»

Η Κίνα απαντά στις ΗΠΑ για τις κατηγορίες περί υποκλοπών - «Αμερικανική δυσφήμιση» Facebook Twitter
EPA
0

Η Κίνα κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι τη «δυσφημούν» αφού η Ουάσινγκτον χθες κατηγόρησε το Πεκίνο ότι προσπαθεί να κλέψει τις αμερικανικές έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Το FBI κατηγόρησε χθες Τετάρτη χάκερ, ερευνητές και φοιτητές που πρόσκεινται στην Κίνα ότι υποκλέπτουν πληροφορίες από αμερικανικά ινστιτούτα και εργαστήρια για λογαριασμό του Πεκίνου. «Οι απόπειρες της Κίνας να στοχοθετήσει αυτούς τους τομείς αποτελεί σοβαρή απειλή για την απάντηση της χώρας μας στην covid-19», ανέφερε η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία σε επίσημη προειδοποίηση που εξέδωσε από κοινού με την εθνική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας.

«Η Κίνα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και την έντονη αντίθεσή της στην αμερικανική δυσφήμηση», απάντησε σήμερα ο Ζάο Λιζιάν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εξωτερικών. Οι νέες κατηγορίες της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιδεινώνουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναφορικά με την covid-19. «Κρίνοντας από το παρελθόν τους, οι ΗΠΑ είναι αυτές που διεξάγουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κλοπής στο διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε ο Ζάο.

Πολλές κινεζικές φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού να εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίου. Για τουλάχιστον τρία εμβόλια έχουν ξεκινήσει κλινικά τεστ σε ανθρώπους. «Η Κίνα βρίσκεται στο σημείο αιχμής σε ό,τι αφορά την έρευνα για εμβόλια και θεραπεία κατά της covid-19», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου.

Εδώ και εβδομάδες ο Τραμπ κατηγορεί την Κίνα ότι απέκρυψε τις διαστάσεις της επιδημίας, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2019 στην πόλη Ουχάν, γεγονός που επέτρεψε τη μεγάλη εξάπλωσή της σε όλο τον κόσμο. Το Πεκίνο αρνείται τις κατηγορίες αυτές και τονίζει ότι ενημέρωσε το συντομότερο δυνατό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλες χώρες, ανάμεσα στις οποίες και οι ΗΠΑ, για τις πληροφορίες που διέθετε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM