Μια διαφορετική Πρωτομαγιά γιορτάστηκε σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Σε αρκετές χώρες η χαλάρωση των έκτακτων μέτρων έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους, με διαδηλώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις συγκρούσεις με την αστυνομία.

 

 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Τουρκίας όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας.

 

Τουρκία
Τουρκία

 

Διαδηλώσεις και στον Λίβανο.  Οι Λιβανέζοι διαδηλωτές σηματοδότησαν την Ημέρα της Εργασίας με συγκεντρώσεις εν μέσω αυξανόμενης οικονομικής δυσκολίας και κατά των σχεδίων μεταρρύθμισης της κυβέρνησης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

 

Λίβανος
Λίβανος

 

Στην Ελβετία οι διαδηλωτές έχουν ένα πανό που γράφει «Ζήτω η Πρώτη Μάη» κατά τη διάρκεια μιας πορείας της Πρωτομαγιάς στην πόλη της Βασιλείας. 

 

Ελβετία
Ελβετία

 

Χαρακτηριστική αυτής της φετινής διαφορετικής πρωτομαγιάς η εικόνα από την Ισπανία. Ένας κάτοικος σηκώνει τη γροθιά του σε ένδειξη χαιρετισμού μέσα από το παράθυρό του στο Βαγιαδολίδ.

 

Δίπλα, μία αυτοσχέδια αφίσα που γράφει «Πρώτη Μαΐου. Θέσεις εργασίας και δημόσιες υπηρεσίες».

 

Ισπανία
Ισπανία

 

Στο Βερολίνο, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομία και διαδηλωτών, στην πλατεία Ρόζα-Λούξεμπουργκ-Πλατς στην περιοχή Mitte.

 

Βερολίνο
Βερολίνο

 

Βερολίνο
Βερολίνο

 

Άδειοι οι δρόμοι στην Ιταλία. Η εικόνα της πλατείας Piazza San Giovanni στη Ρώμη δε θυμίζει σε τίποτα τους εορτασμούς άλλων χρόνων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

 

Ιταλία
Ιταλία

 

Μοναδικές οι εικόνες από το Σύνταγμα φέτος για τους εορτασμούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς με τους πειθαρχημένους διαδηλωτές να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

 

Σύνταγμα - Αθήνα
Σύνταγμα - Αθήνα

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr