Απεργία την Πρωτομαγιά

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Το «Γιαβούζ» ξεκίνησε γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Το «Γιαβούζ» ξεκίνησε γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, αποκάλυψε ότι το Γιαβούζ ξεκίνησε ήδη γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Άγκυρας σκοπεύει να συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα ερευνών και γεωτρήσεων. Για το ζήτημα αυτό ανέβηκαν ξανά οι τόνοι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία αυτή την εβδομάδα, έπειτα από την εξαγγελία της νέας γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ από την Άγκυρα.

«Αυτή τη στιγμή στην ανατολική Μεσόγειο το Όρουτς Ρέις και το Μπαρμπαρός συνεχίζουν τις σεισμικές έρευνες, αλλά και το Γιαβούζ ξεκίνησε τις γεωτρήσεις δυτικά της Κύπρου», δήλωσε ο Ντονμέζ σε τηλεοπτική συνέντευξή του, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας τόνισε ακόμη ότι δεν θα υπάρξει αναβολή στο σχετικό πρόγραμμα. «Από τη στιγμή που έχεις κάνει μια επένδυση για έρευνες είναι μεγαλύτερο το κόστος να σταματήσεις. Εμείς και σε συσκέψεις που κάναμε με την τουρκική εταιρεία πετρελαίου έχουμε ως στόχο να συνεχίσουμε κανονικά το πρόγραμμα ερευνών και γεωτρήσεων», δήλωσε ο Ντονμέζ.

Πριν από λίγα 24ωρα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδίκασε την νέα κίνηση που είχε εξαγγείλει η Άγκυρα, τονίζοντας ότι είναι παράνομη η γεώτρηση σε οικόπεδα που έχουν «αδειοδοτηθεί διαμέσου των νόμιμων προβλεπόμενων διαδικασιών σε ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες». Παράλληλα, χαρακτήρισε την Τουρκία κατεξοχήν παραβάτη του διεθνούς δικαίου και την κάλεσε να μην προβαίνει σε ενέργειες που υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε κατηγορώντας την Αθήνα και τη Λευκωσία για μαξιμαλιστική και ανένδοτη στάση, ενώ επεσήμανε ότι η Άγκυρα «έχει νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ