Τουρκία προς Ελλάδα: Έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα σε αν. Μεσόγειο και Αιγαίο

Τουρκία προς Ελλάδα: Έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα σε αν. Μεσόγειο και Αιγαίο Facebook Twitter
ΕPA
0

Για «μαξιμαλιστική και ανένδοτη στάση» κατηγορεί την Αθήνα και τη Λευκωσία η Τουρκία, απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, για τις γεωτρήσεις.

Την Τρίτη, το ΥΠΕΞ καταδίκασε τη νέα εξαγγελθείσα γεώτρηση της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κύπρου και χαρακτήρισε την Άγκυρα «κατεξοχήν παραβάτη του διεθνούς δικαίου» στην περιοχή. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε κάνοντας αναφορά σε «νόμιμα και κυριαρχικά» δικαιώματα της χώρας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Η Ελλάδα με τη σημερινή δήλωση για μία ακόμη φορά επιδεικνύει τις μη ρεαλιστικές αντιλήψεις της και τη στάση άρνησης των δικαιωμάτων, αναφορικά με τα προβλήματα στην περιοχή μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

«Η ελληνική- ελληνοκυπριακή πλευρά σκόπιμα αγνοεί το γεγονός ότι η Τουρκία έχει νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα, ως συνιδιοκτήτες του νησιού, στους πόρους γύρω από το νησί», συνέχισε ο Τούρκος αξιωματούχος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

«Η πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο είναι η μαξιμαλιστική και ανένδοτη στάση του διδύμου των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων», δήλωσε ο Ακσόι και κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της χώρας αλλά και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Ανάλυση / Ο Ερντογάν μιλά για ειρήνη, αλλά το χέρι του δείχνει πόλεμο

Η διπλή ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει μια Τουρκία σε κρίση: λόγια για ειρήνη, αλλά πράξεις καταστολής, αυταρχισμού και στρατιωτικοποίησης. Ανάλυση της πολιτικής πραγματικότητας πίσω από τις υποσχέσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ