Ανάλυση των FΤ: Διπλάσιοι οι θάνατοι στη Βρετανία από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία – Έως και 41.000

Ανάλυση των FΤ: Διπλάσιοι οι θάνατοι στη Βρετανία από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία – Έως και 41.000 Facebook Twitter
ΕPA
0

Οι νεκροί στη Βρετανία από τον κορωνοϊό είναι διπλάσιοι από τους θανάτους που αποτυπώνουν τα επίσημα στοιχεία και είναι έως και 41.000 μέχρι τώρα, σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times επί των τελευταίων στοιχείων της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Η εκτίμηση αυτή είναι διπλάσια από τα επίσημα στοιχεία των 17.337 νεκρών που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση της Βρετανίας έως την Τρίτη, ένας απολογισμός στον οποίο λαμβάνονται υπόψη μόνο εκείνοι που πεθαίνουν σε νοσοκομεία και νωρίτερα είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Το συμπέρασμα των FT βασίζεται σε στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), τα οποία δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη και περιλαμβάνουν θανάτους εκτός νοσοκομείων. Η εφημερίδα σημειώνει πως η ανάλυσή της υποστηρίζει και την ένδειξη ότι οι θάνατοι στη Βρετανία κορυφώθηκαν στις 8 Απριλίου και πως από τότε το ποσοστό θνησιμότητας τείνει να μειώνεται, παρά τους 823 θανάτους σε νοσοκομεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, απολογισμός που ήταν αυξημένος σε σύγκριση με τους 449 των προηγούμενων 24 ωρών.

Τα στοιχεία του ONS δείχνουν ότι οι θάνατοι που καταγράφηκαν την εβδομάδα έως τις 10 Απριλίου ήταν 75% πάνω από το φυσιολογικό στην Αγγλία και την Ουαλία, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών. Καταγράφηκαν 18.516 θάνατοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ ο μέσος όρος της τελευταίας πενταετίας για την ίδια εβδομάδα ήταν 10.520 νεκροί. Παρόμοιο είναι το μοτίβο για τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Πώς έγινε η ανάλυση

Ο Νικ Στράιπ, της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός είναι άνευ προηγούμενου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο καιρός ήταν καλός και ηλιόλουστος την εβδομάδα πριν από το Πάσχα.

Ο αριθμός των θανάτων στη Βρετανία, που ήταν κάτω από τους μακροχρόνιους μέσους όρους κατά τη διάρκεια της πανδημίας πλέον είναι πολύ πάνω από αυτό το επίπεδο. Οι πλεονάζοντες θάνατοι από κάθε αίτιο είναι 16.952 πάνω από το μέσο όρο της εποχής στη Βρετανία, από τα μέσα Μαρτίου.

Η ανάλυση των FT προέκτεινε αυτά τα στοιχεία του ONS χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τάσεις στους καθημερινούς θανάτους σε νοσοκομεία, υποθέτοντας ότι παραμένει σταθερή η σχέση ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία και τους πλεονάζοντες θανάτους, όπως έχει συμβεί έως τώρα στην πορεία της πανδημίας. Με αυτό τον υπολογισμό, μια συντηρητική εκτίμηση για τους πλεονάζοντες θανάτους στη Βρετανία έως τις 21 Απριλίου ήταν 41.102 νεκροί.

Τα στοιχεία του ONS επίσης δείχνουν ότι οι θάνατοι σε σπίτια και οίκους ευγηρίας αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Την εβδομάδα έως τις 10 Απριλίου, οι θάνατοι στους οίκους ευγηρίας έφτασαν τους 4.927, διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με έναν μήνα νωρίτερα (2.471).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ