Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: 2.751 νεκροί σε 24 ώρες- Από τους χειρότερους ημερήσιους απολογισμούς

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: 2.751 νεκροί σε 24 ώρες- Από τους χειρότερους ημερήσιους απολογισμούς Facebook Twitter
ΕPA
0

Σχεδόν διπλάσιος αριθμός θανάτων από τον κορωνοϊό, σε σύγκριση με τον ημερήσιο απολογισμό της Τρίτης, καταγράφηκε τις προηγούμενες 24 ώρες στις ΗΠΑ.

Άλλοι 2.751 ασθενείς υπέκυψαν στη χώρα που έχει πληγεί πιο σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς στις ΗΠΑ, ενώ την Τρίτη είχαν ανακοινωθεί 1.433 θάνατοι. Συνολικά 44.845 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη χώρα.

Επιπλέον, στις ΗΠΑ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 820.000, καθώς σχεδόν 40.000 νέα καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters σε δική του καταμέτρηση ανέφερε ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 45.000. Περίπου 75.000 Αμερικανοί έχουν αποθεραπευτεί.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν καταγραφεί δύο πολύ βαρείς ημερήσιοι απολογισμοί (πάνω από 3.800 και περισσότεροι από 4.500 νεκροί) αλλά αυτό εν μέρει οφειλόταν στο ότι προστέθηκαν στα θύματα εκατοντάδες θάνατοι που «πιθανόν συνδέονταν» με τον κορωνοϊό, αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί στα επίσημα δεδομένα ως εκείνη τη στιγμή. Το προηγούμενο μακάβριο παγκόσμιο ρεκόρ είχε επίσης καταγραφεί στις ΗΠΑ, με πάνω από 2.500 θανάτους την 15η Απριλίου.

Στο μεταξύ, χθες το Μιζούρι έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που έκανε μήνυση κατά της κυβέρνησης της Κίνας, για τη διαχείριση του κορωνοϊού. Στην αγωγή, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο από τον γενικό εισαγγελέα της πολιτείας, αναφέρει ότι το Μιζούρι και οι κάτοικοί του υπέστησαν οικονομική ζημία με πιθανό ύψος δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και διεκδικούν αποζημιώσεις.

«Η κινεζική κυβέρνηση είπε ψέματα στον κόσμο σχετικά με τον κίνδυνο και τη μεταδοτική φύση της COVID-19, κατέπνιξε καταγγελίες και έκανε λίγα για να σταματήσει την εξάπλωση της νόσου. Πρέπει να καταστούν υπόλογοι για τις πράξεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας του Μιζούρι, Έρικ Σμιτ.

Εγκρίθηκε το μοριακό τεστ κατ' οίκον

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, ενέκρινε με επείγουσα διαδικασία το πρώτο μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, το οποίο μπορεί να γίνει κατ' οίκον. 

Το τεστ της Laboratory Corporation επιτρέπει στον χρήστη να συλλέξει δείγμα από τη μύτη του με μία ειδική μπατονέτα. Στη συνέχεια πρέπει να ταχυδρομήσει στην εταιρεία το δείγμα μέσα σε ένα ειδικό μονωμένο πακέτο που περιέχεται στο «κιτ» τού τεστ, προκειμένου να γίνει εργαστηριακός έλεγχος.

Το τεστ θα είναι διαθέσιμο σε λίγες εβδομάδες και προορίζεται κυρίως για όσους έχουν ύποπτα συμπτώματα, για όσους κινδυνεύουν περισσότερο λόγω υποκείμενων νοσημάτων και για όσους λόγω επαγγέλματος, όπως οι γιατροί και νοσηλευτές, κινδυνεύουν περισσότερο να εκτεθούν στον κορωνοϊό.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, ότι το κατ' οίκον τεστ είναι εξίσου ασφαλές και ακριβές με εκείνα που γίνονται από ειδικούς, ενώ εκτίμησε ότι θα περιορίσει τη ζητηση για μάσκες. Θα κοστίζει 119 δολάρια και το κόστος του θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

  

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM