Κορωνοϊός: Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας εθελόντρια σε νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας εθελόντρια σε νοσοκομείο Facebook Twitter
0

Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας θέλησε να συνδράμει στην προσπάθεια ανακούφισης της χώρας της από την πανδημία κορωνοϊού με εθελοντική εργασία.

Όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της σουηδικής βασιλικής οικογένειας, η πριγκίπισσα ολοκλήρωσε ένα online σεμινάριο ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και ήδη έχει ενταχθεί εθελοντικά στο προσωπικό του νοσοκομείου Sophiahemmet.

Το μάθημα τού πανεπιστημίου Sophia Hemmet Högskola περιλάμβανε το πώς να ενημερώνει κανείς τους ασθενείς, αλλά και τις οικογένειες και τους φίλους τους, πώς να καθαρίζει και να απολυμαίνει τον προστατευτικό εξοπλισμό και πώς να διεκπεραιώνει διάφορες διαχειριστικές δουλειές.

Όπως διευκρίνισε άνθρωπος του γραφείου Τύπου του Παλατιού, η πριγκίπισσα, παρότι δεν θα έρθει σε άμεση επαφή με ασθενείς του κορωνοϊού, θα εργάζεται ως προσωπικό σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς.

Κορωνοϊός: Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας εθελόντρια σε νοσοκομείο Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας εθελόντρια σε νοσοκομείο Facebook Twitter

Η Σοφία, πρώην μοντέλο, παντρεύτηκε τον γιο του βασιλιά Καρόλου Γουσταύου και της βασίλισσας Σίλβια της Σουηδίας το 2015.

Ο σύζυγός της, πρίγκιπας Κάρολος-Φίλιππος, είναι 4ος στη διαδοχή του σουηδικού θρόνου - μετά την αδερφή του πριγκίπισσα Βικτόρια και την ανιψιά του και τον ανιψιό του, πριγκίπισσα Εστέλ και πρίγκιπα Όσκαρ.

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η Σουηδία μετρά πάνω από 1.200 θανάτους και περίπου 12.000 επιβεβαιωμένα κρουσματα. Μόνο χθες, Μεγάλη Πέμπτη, οι νεκροί του Covid-19 ήταν 170, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός μέχρι στιγμής. 

Με πληροφορίες από Hola

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ