Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός μειώνει τον μισθό της κυβέρνησης και τον δικό της

Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός μειώνει τον μισθό της κυβέρνησης και τον δικό της Facebook Twitter
0

Η Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε με τα μέλη της κυβέρνησης αποφάσισαν να μειώσουν τους μισθούς τους κατά 20% για τους επόμενους έξι μήνες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολίτες που αντιμετωπίζουν τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας.

«Από μόνο του δεν θα αλλάξει τη γενική κατάσταση των οικονομικών, όμως πρόκειται για επίδειξη ηγετικής ικανότητας», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, που λαμβάνει ετησίως 470.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, περίπου 260.000 ευρώ. «Είναι ένας τρόπος να αναγνωρίσουμε τις τρέχουσες επιπτώσεις σε πολλούς Νεοζηλανδούς».

Σχολεία, επιχειρήσεις και μη απαραίτητα καταστήματα και υπηρεσίες έχουν κλείσει εδώ και τρεις εβδομάδες στη Νέα Ζηλανδία στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19, με αποτέλεσμα η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα να έχει περιέλθει σε τέλμα.

Η κυβέρνηση προβλέπει μεγάλη αύξηση της ανεργίας λόγω του περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

«Αναγνωρίζουμε τους Νεοζηλανδούς που βασίζονται σε επιδόματα, που βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται και που χάνουν τις δουλειές τους εξαιτίας της πανδημίας», τόνισε Άρντερν.

Η ίδια πρόσθεσε ότι και οι πλέον υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της χώρας θα δουν μειώσεις στους μισθούς τους, όμως αυτό δεν θα αφορά την πλειονότητα των δημόσιων υπαλλήλων. «Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής, όπως νοσηλευτές, αστυνομικοί, επαγγελματίες υγείας», εξήγησε η Άρντερν.

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε σήμερα 20 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 1.386. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί εννέα θάνατοι.

Η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα αν θα χαλαρώσει κάποια από τα περιοριστικά μέτρα που έχει υιοθετήσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ