Κορωνοϊός: Προειδοποίηση Γκουτέρες για «επικίνδυνη επιδημία παραπληροφόρησης»

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση Γκουτέρες για «επικίνδυνη επιδημία παραπληροφόρησης» Facebook Twitter
EPA
0

Η πανδημία του κορωνοϊού προκαλεί μια «επικίνδυνη επιδημία παραπληροφόρησης», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε ένα βίντεο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις χωρών ή Mέσων.

Ενώ η στιγμή πρέπει να είναι για «επιστήμη και αλληλεγγύη», «επιβλαβείς» αποκαλούμενες ιατρικές συμβουλές και «ψέματα εξαπλώνονται», «θεωρίες συνωμοσίας μολύνουν το διαδίκτυο» και «το μίσος γίνεται ιογενές (viral), στιγματίζοντας και δυσφημίζοντας ανθρώπους, ομάδες», καταδίκασε ο επικεφαλής του ΟΗΕ. «Ο κόσμος πρέπει επίσης να ενωθεί ενάντια σε αυτήν την ασθένεια», ζήτησε, κρίνοντας ότι «το εμβόλιο είναι η εμπιστοσύνη» και ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στην επιστήμη.

Και να «χαιρετίσω τους δημοσιογράφους και εκείνους που επαληθεύουν τα γεγονότα στο βουνό των παραπλανητικών ιστοριών και δημοσιευμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Οι μεγάλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης «πρέπει να κάνουν περισσότερα για να εξαλείψουν το μίσος και τους επιβλαβείς ισχυρισμούς για την Covid-19», είπε.

«Μαζί, ας απορρίψουμε τα ψέματα και τις ανοησίες» προκειμένου να «χτίσουμε έναν υγιέστερο, πιο δίκαιο, και ανθεκτικό κόσμο», τόνισε ο Γκουτέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Xinhua

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ

Διεθνή / «Θα ήταν πρόεδρος»: Πώς το Νόμπελ έβγαλε τη Ματσάδο από τα σχέδια Τραμπ για τη Βενεζουέλα 

«Αν είχε απορρίψει το Νόμπελ και έλεγε “δεν μπορώ να το δεχθώ γιατί ανήκει στον Ντόναλντ Τραμπ”, σήμερα θα ήταν πρόεδρος της Βενεζουέλας» δήλωσε πηγή του Λευκού Οίκου στη Washington Post
THE LIFO TEAM
Βενεζουέλα: H υπηρεσιακή πρόεδρος δηλώνει έτοιμη να «συνεργαστεί» με ΗΠΑ μετά τις προειδοποιήσεις για νέες επιθέσεις

Διεθνή / Βενεζουέλα: H υπηρεσιακή πρόεδρος δηλώνει έτοιμη να «συνεργαστεί» με ΗΠΑ μετά τις προειδοποιήσεις για νέες επιθέσεις

«Ο πρόεδρος Τραμπ, οι λαοί μας και η περιοχή μας αξίζουν ειρήνη και διάλογο, όχι πόλεμο» ανέφερε χαρακτηριστικά στα social media η Ντέλσι Ροντρίγκεζ
THE LIFO TEAM