Απεργία την Πρωτομαγιά

Σταϊνμάιερ: Η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι πόλεμος, είναι δοκιμασία για την ανθρωπιά μας

Σταϊνμάιερ: Η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι πόλεμος, είναι δοκιμασία για την ανθρωπιά μας Facebook Twitter
EPA
0

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν είναι πόλεμος, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάιερ, που δεν υιοθέτησε τη ρητορική ηγετών όπως ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Όχι, αυτή η πανδημία δεν είναι πόλεμος. Οι χώρες δεν είναι αντιμέτωπες με άλλες χώρες, οι στρατιώτες με άλλους στρατιώτες. Είναι μια δοκιμασία για την ανθρωπιά μας», δήλωσε σε σπάνιο τηλεοπτικό διάγγελμα ο Γερμανός πρόεδρος.

«Αυτή η κρίση βγάζει το καλύτερο και το χειρότερο στους ανθρώπους. Ας δείξουμε στους άλλους ό,τι καλύτερο έχουμε. Και σας παρακαλώ, ας το δείξουμε και στην Ευρώπη, επειδή η Γερμανία δεν θα μπορέσει να βγει από την κρίση ισχυρή και υγιής αν και οι γείτονές της δεν γίνουν και εκείνοι επίσης ισχυροί και υγιείς», συνέχισε ο Σταϊνμάιερ.

«Εμείς, οι Γερμανοί, δεν καλούμαστε μόνο να δείξουμε αλληλεγγύη στην Ευρώπη, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε!», υπογράμμισε, καθώς φέτος η Ευρώπη γιορτάζει τη συμπλήρωση 75 ετών από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την τυραννία του ναζιστικού καθεστώτος.

Οι Ευρωπαίοι πρέπει επίσης να επιδείξουν αλληλεγγύη και σε ό,τι αφορά την παραγωγή ενός εμβολίου, σημείωσε. «Ας φροντίσουμε, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας συμμαχίας, ώστε οι φτωχότερες χώρες, που είναι οι πιο ευπρόσβλητες, να έχουν επίσης πρόσβαση σε αυτό το μελλοντικό εμβόλιο», συμπλήρωσε.

«Ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη εκλείψει. Όμως μπορούμε ήδη να πούμε σήμερα ότι ο καθένας από εσάς έχει αλλάξει ριζικά ζωή, ο καθένας από εσάς έσωσε ζωές και σώζει ακόμη περισσότερες καθημερινά», τόνισε και έκανε μνεία στους «αόρατους στυλοβάτες» της γερμανικής κοινωνίας, όπως οι υπάλληλοι των σουπερμάρκετ, οι οδηγοί λεωφορείων και φορτηγών, οι αρτοποιοί, οι αγρότες και οι οδοκαθαριστές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ