Φάλαινες απολαμβάνουν τη Μεσόγειο χωρίς πλοία - Σπάνια εμφάνιση στις ακτές της Γαλλίας

Φάλαινες απολαμβάνουν τη Μεσόγειο χωρίς πλοία - Σπάνια εμφάνιση στις ακτές της Γαλλίας Facebook Twitter
1

Ο περιορισμός των ανθρώπων στην εποχή του κορωνοϊού, δίνει στη φύση περισσότερο ζωτικό χώρο και οι φάλαινες είναι μεταξύ των ειδών που απολαμβάνουν τη στιγμή αυτή.

Μια ναυτική περιπολία έχει κινηματογραφήσει αξιοσημείωτες εικόνες φαλαινών στα νερά της Μεσογείου, στις ακτές της νότιας Γαλλίας.

Το ζευγάρι φαλαινών κινηματογραφήθηκε την Τρίτη σε νερά κοντά στο εθνικό πάρκο Calanques, ένα προστατευμένο σημείο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς δίπλα στο συνήθως πολυσύχναστο μεσογειακό λιμάνι της πόλης της Μασσαλίας, το οποίο τώρα δεν έχει καθόλου κίνηση λόγω lockdown.

Ο Didier Reault, ο οποίος είναι επικεφαλής του πάρκου, δήλωσε την Πέμπτη στο ραδιόφωνο France Info ότι είναι «πολύ, πολύ σπάνιο» να εντοπιστούν φάλαινες σε τέτοια σημεία στα ύδατα. Είπε ότι οι φάλαινες συνήθως παραμένουν στα βαθύτερα νερά της Μεσογείου και δεν πλησιάζουν ποτέ στο λιμάνι.

«Τι ακουστική ηρεμία γι' αυτές!», εκτιμά ο Frédéric Larrey, από τη Μασσαλία. «Με τον περιορισμό, υπάρχει και μικρότερος κίνδυνος σύγκρουσης με μεγάλα πλοία», δήλωσε ο Larrey, συν-συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο Pelagos.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM