Μουσικοί έπαιξαν Στράους από τα αυτοκίνητά τους για να δώσουν χαρά στους κατοίκους της Βουδαπέστης

Μουσικοί έπαιξαν Στράους από τα αυτοκίνητά τους για να δώσουν χαρά στους κατοίκους της Βουδαπέστης Facebook Twitter
Η ορχήστρα ιδρύθηκε από την εταιρεία σιδηροδρόμων MAV πριν από 75 χρόνια και παραμένει ένα από τα κορυφαία μουσικά σύνολα της Ουγγαρίας. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ταξίδευαν στη χώρα με το τρένο και έδιναν παραστάσεις ενώ ανοικοδομούνταν οι περιοχές που είχαν καταστραφεί.
0

Η Συμφωνική Ορχήστρα MAV πλημμύρισε με μουσική τους δρόμους της Βουδαπέστης για να αναπτερώσει το ηθικό των κατοίκων που παραμένουν στα σπίτια τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Καθώς αδυνατούν πλέον να δώσουν συναυλίες, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι μουσικοί κυκλοφορούν στην πόλη με λεωφορεία, από τα μεγάφωνα των οποίων ακούγονται γνωστά έργα –όπως βαλς του Γιόχαν Στράους.

«Η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη [όσο μετά τον πόλεμο] αλλά οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι μέσα και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό [...] γι' αυτό χρειάζεται να τους ενσταλάξουμε λίγη χαρά», είπε ο επικεφαλής της ορχήστρας, ο Γκιόργκι Λεντβάι.

«Είναι θαυμάσιο, το λατρεύουμε. Η μουσική είναι υπέροχη», είπε ο Γιόργκι Αντάλοζι, από το μπαλκόνι του σπιτιού του, που είναι πάνω από τα 70 ετών και μένει στο σπίτι με τη σύζυγό του, παίζοντας μπριτζ στο διαδίκτυο με φίλους για να περάσει την ώρα του.

Μουσικοί έπαιξαν Στράους από τα αυτοκίνητά τους για να δώσουν χαρά στους κατοίκους της Βουδαπέστης Facebook Twitter
Η συμφωνική ορχήστρα έδωσε συναυλία στους δρόμους της Βουδαπέστης, προς τέρψη των αποκλεισμένων κατοίκων.

Καθώς το πούλμαν της ορχήστρας έφτανε στον οίκο ευγηρίας Ολαγιάγκ, στα παράθυρα εμφανίστηκαν πολλοί ηλικιωμένοι για να χαιρετίσουν, να χειροκροτήσουν και να χορέψουν στον ρυθμό της μουσικής. Μια γυναίκα διεύθυνε από μακριά την ορχήστρα, μέχρι που ξέσπασε σε λυγμούς κι έκρυψε το πρόσωπό της στα χέρια της.

Μουσικοί έπαιξαν Στράους από τα αυτοκίνητά τους για να δώσουν χαρά στους κατοίκους της Βουδαπέστης Facebook Twitter
Στον οίκο ευγηρίας Ολαγιάγκ, πολλοί ηλικιωμένοι βγήκαν στα παράθυρα για να χειροκροτήσουν και να χορέψουν στον ρυθμό της μουσικής.

Κάτω στον κήπο, νοσηλεύτριες με μάσκες χόρευαν στον ρυθμό του βαλς. «Νομίζω ότι σημαίνει πολλά, οι ηλικιωμένοι και το προσωπικό συγκινήθηκαν μέχρι δακρύων», είπε η Άγκνες Σερέμι, διευθύντρια του γηροκομείου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM