Διάγγελμα Ελισάβετ για τον κορωνοϊό: Έχουμε ακόμα πολλά να υπομείνουμε αλλά θα νικήσουμε

Διάγγελμα Ελισάβετ για τον κορωνοϊό: Έχουμε ακόμα πολλά να υπομείνουμε αλλά θα νικήσουμε Facebook Twitter
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' απευθύνθηκε απόψε στον βρετανικό λαό για την πανδημία του κορωνοϊού, στο πέμπτο της διάγγελμα μέσα σε 68 χρόνια. 

Έκανε λόγο για μία δύσκολη εποχή με προκλήσεις που διαταράσσουν την ζωή, προκαλώντας οικονομική δυσχέρεια και ακραίες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών, και ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του βρετανικού συστήματος υγείας, καθώς και όσους ακόμα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο συνεχίζοντας την δουλειά τους με αυτοθυσία. 

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσοι μένουν σπίτι, προστατεύοντας και τους συμπολίτες τους, βοηθώντας κάποιους να γλιτώσουν «από τον πόνο της απώλειας που έχουν ήδη βιώσει κάποιες οικογένειες». 

«Μαζί θα αντιμετωπίσουμε την νόσο, αν μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι [...] Στα χρόνια που θα έρθουν, θα είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο που το αντιμετωπίσαμε, και αυτοί που θα ακολουθήσουν μετά από εμάς, θα λένε ότι οι Βρετανοί ήταν δυνατοί [...] Η υπερηφάνεια για αυτό που είμαστε δεν είναι μόνο κομμάτι του παρελθόντος μας αλλά ορίζει το παρόν και το μέλλον μας».

«Ενώ έχουμε αντιμετωπίσει κι άλλες προκλήσεις στο παρελθόν, αυτό είναι κάτι διαφορετικό, αυτή τη φορά είμαστε ενωμένοι με όλα τα έθνη, σε όλο τον κόσμο, σε μια κοινή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τις μεγάλες προόδους της επιστήμης και την ενστικτώδη συμπόνια μας για να θεραπεύουμε. Θα τα καταφέρουμε και αυτή η επιτυχία θα ανήκει στον καθένα από εμάς».

Η 93χρονη μονάρχης αναφέρθηκε και στο πρώτο της διάγγελμα εν μέσω Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το 1940, όταν σε ηλικία 13 ετών, εκείνη και η αδελφή της Μάργκαρετ απευθύνθηκαν σε παιδιά Βρετανών που είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, για να γλιτώσουν τους βομβαρδισμούς των ναζί. 

«Έχουμε ακόμα πολλά να υπομείνουμε αλλά θα έρθουν καλύτερες ημέρες. Θα συναντηθούμε με τους φίλους μας, θα συναντηθούμε με τις οικογένειές μας, θα συναντηθούμε ξανά», κατέληξε η βασίλισσα. 

Το διάγγελμα βιντεοσκοπήθηκε στο κάστρο του Ουίνσδορ, όπου η Ελισάβετ διαμένει με τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο. Η λήψη έγινε από έναν και μόνο εικονολήπτη, που φορούσε ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού συνεργείου βρίσκονταν σε άλλα δωμάτια.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM