Το Ιράκ απαγόρευσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters να λειτουργεί στη χώρα για τρεις μήνες επειδή μετέδωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι λένε οι αξιωματούχοι.

 

Το Reuters ανέφερε την Πέμπτη ότι το Ιράκ είχε χιλιάδες περιπτώσεις κορωνοϊού, πολύ υψηλότερα νούμερα από την επίσημη ανακοίνωση των 772 κρουσμάτων.

 

Επικαλούμενο το Reuters, γιατρούς, τον υπουργό υγείας και ανώτερο πολιτικό αξιωματούχο, είπε επίσης ότι ο αριθμός των θανάτων ήταν πολύ μεγαλύτερος από τους 54 που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από τις αρχές.

 

Η Επιτροπή Επικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δήλωσε ότι είχε επίσης επιβάλει πρόστιμο στο Reuters 20.000 δολάρια και ζήτησε να απολογηθούν για την υπόθεση, η οποία «έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της κοινωνίας».

 

Την ίδια ώρα η Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι ανοίγει κέντρα θεραπείας στο νότιο Λίβανο, επικουρικά για το κρατικό σύστημα υγείας.

 

Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι μια παράλληλη κρατική δομή θα μπορούσε να συγκαλύψει πραγματικούς αριθμούς εκείνων που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

 

 

Με πληροφορίες του BBC