Η πρώτη πόλη της Κίνας που μόλις απαγόρευσε το κρέας σκύλου και γάτας

Η πρώτη πόλη της Κίνας που μόλις απαγόρευσε το κρέας σκύλου και γάτας Facebook Twitter
2

Η Shenzhen έγινε η πρώτη πόλη της Κίνας που απαγόρευσε την πώληση και κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας.

Η απόφαση έρχεται μετά την πανδημία του κορωνοϊού που συνδέεται με το κρέας άγριων ζώων, προκαλώντας τις κινεζικές αρχές να απαγορεύσουν το εμπόριο και την κατανάλωσή τους.

Η Shenzhen με πληθυσμό πάνω από 12.000.000 κατοίκους, αποφάσισε να επεκτείνει το μέτρο, με την απαγόρευση να περιλαμβάνει σκύλους και γάτες. Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαΐου.

Τριάντα εκατομμύρια σκυλιά ετησίως σκοτώνονται στην Ασία για το κρέας τους, σύμφωνα με την διεθνή οργάνωση Humane Society International (HSI). Ωστόσο, η πρακτική της κατανάλωσης κρέατος σκυλιών στην Κίνα δεν είναι τόσο συνηθισμένη καθώς η πλειονότητα των Κινέζων δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ και δηλώνει πως δεν θα επιθυμούσε να το κάνει.

«Τα σκυλιά και οι γάτες ως κατοικίδια ζώα έχουν μια πολύ στενότερη σχέση με τους ανθρώπους σε σχέση με όλα τα άλλα ζώα και η απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος από σκύλους και γάτες, αποτελεί κοινή πρακτική στις ανεπτυγμένες χώρες και στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν», ανέφερε η κυβέρνηση της πόλης Shenzhen , σύμφωνα με το Reuters. «Αυτή η απαγόρευση ανταποκρίνεται στο πνεύμα του ανθρώπινου πολιτισμού», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο Liu Jianping, υπάλληλος του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων της Shenzhen, δήλωσε ότι τα πουλερικά, τα ζώα και τα θαλασσινά που είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές ήταν επαρκή. «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα άγρια ζώα είναι πιο θρεπτικά» δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού μέσου ενημέρωσης Shenzhen Daily.

Όμως ταυτόχρονα με αυτή την απόφαση, η Κίνα ενέκρινε τη χρήση χολής αρκούδας για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό. Η χολή των αρκούδων έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και καιρός στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική χωρίς να υπάρχει καμία απόδειξη ότι είναι αποτελεσματική κατά της πανδημίας.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ