Εκστρατεία αλληλεγγύης ανακοίνωσε ο Ερντογάν - Δωρίζει τους μισθούς του για τον υπόλοιπο χρόνο

Εκστρατεία αλληλεγγύης ανακοίνωσε ο Ερντογάν - Δωρίζει τους μισθούς του για τον υπόλοιπο χρόνο Facebook Twitter
1

Σε διάγγελμα προς το έθνος ύστερα από πολύωρη σύσκεψη με το υπουργικό του συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε εκστρατεία αλληλεγγύης για συγκέντρωση χρημάτων για βοήθεια των αδυνάτων της κρίσης και προέφερε ο ίδιος επτά μισθούς του.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι για να ενισχύσει τα ήδη υπάρχοντα νοσοκομεία η Τουρκία ανοίγει νέα νοσοκομεία, και γίνεται σταδιακή προσπάθεια για την ενίσχυση των υποδομών υγείας.

«Ανοίγουμε άμεσα νέα νοσοκομεία. Το νοσοκομεία μας στην Κωνσταντινούπολη και κυρίως το Νοσοκομείο του Οκμεϊντάν με 600 κλίνες άρχισε να λειτουργεί με πολύ υψηλά στάνταρντ. Εγκαινιάσαμε πριν λίγο καιρό το Νοσοκομείο του Καρτάλ με 1150 κλίνες. Προγραμματίζουμε να εγκαινιάσουμε το Μάϊο το Νοσοκομείο του Ικιτελλί. Ολοκληρώνουμε την κατασκευή του Νοσοκομείου του Γκιόζτεπε με 1000 κλίνες και ελπίζω να αρχίσει να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο," είπε.

Σχετικά με το θέμα της διαθεσιμότητας τροφίμων, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

«Η χώρα μας παράγει η ίδια όλα τα τρόφιμα που χρειάζεται. Τα αποθέματα και η διαδικασία της προσφοράς και ζήτησης ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες μας,»  είπε.

Σχετικά με την πορεία της επιδημίας στην Τουρκία, ο Ερντογάν εμφανίστηκε αισιόδοξος χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες. «Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που βρίσκονται πολύ κοντά στο να ξεπεράσουν την επιδημία. Όσο δίνουμε την ευκαιρία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας να πολεμήσει τον κορωνοϊό, τόσο περισσότερο μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την επιδημία. Τα νοσοκομεία μας μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα κατά της επιδημίας.» 

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θα υπάρξει ένα επιπρόσθετο κονδύλι 6 δις τουρκικών λιρών για την υγεία.

Στο θέμα των διαγνωστικών τεστ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο αριθμός τους ξεπέρασε τις δέκα χιλιάδες την ημέρα και ισχυρίστηκε ότι η ανακοίνωση των στοιχείων της πορείας της επιδημίας γίνεται με διαφανή τρόπο. Επίσης είπε ότι το πιο σημαντικό είναι να διασφαλιστεί η συνέχεια της κάλυψη των βασικών αναγκών και η απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγής. Τόνισε δε ότι θα λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στις εταιρείες που συνεχίζουν να παράγουν.

Ωστόσο ο Ερντογάν ζήτησε από τους πολίτες να μην σπεύδουν στα νοσοκομεία. Η τηλεκπαίδευση, είπε στα σχολεία μας, μείωσε κατά πολύ την κινητικότητα. Επίσης αναφερόμενος στον περιορισμό των μετακινήσεων είπε: «περιορίσαμε τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη, οδικώς, δια θαλάσσης και αεροπορικώς. Αν χρειαστεί μπορεί να εφαρμόσουμε ανάλογες μεθόδους και στις μετακινήσεις εντός των πόλεων». 

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέστησε σε όσους δεν έχουν εργασία ή άλλες υποχρεώσεις να μένουν στο σπίτι και να εφαρμόζουν "ατομική καραντίνα", επίσης να εφαρμόζουν τους κανόνες καθαριότητας και να μην πανικοβάλλονται.

"Κανένας ιός δεν είναι ισχυρότερος από την ενότητα μας και την αλληλεγγύη μας. Καμία ασθένεια δεν μπορεί να εμποδίσει το λαμπρό μας αύριο. Επειδή είμαστε Τουρκία," είπε και ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει μια "εθνική εκστρατεία αλληλεγγύης" με την ίδρυση ενός ταμείου όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει την προσφορά του για τους πολίτες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Ως παράδειγμα, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι δωρίζει τους μισθούς του για το υπόλοιπο του χρόνου (7 μήνες) για την ενίσχυση της εκστρατείας. Επίσης αποκάλυψε ότι ορισμένοι υπουργοί έχουν ήδη κάνει παρόμοιες δωρεές και έχει συγκεντρωθεί το πόσο των 5 εκατομμυρίων εξακοσίων χιλιάδων λιρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Διεθνή / Χανταϊός: Οι βρετανικές αρχές ζητούν καραντίνα 45 ημερών για επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου

Δύο Βρετανοί βρίσκονται ήδη σε απομόνωση στα σπίτια τους, έπειτα από πιθανή έκθεση στον ιό, ενώ ένας 56χρονος Βρετανός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στην Ολλανδία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια