Κορωνοϊός: Υγειονομική «βόμβα» η μαζική φυγή χιλιάδων Ινδών από το Δελχί - Λόγω ανεργίας

Κορωνοϊός: Υγειονομική «βόμβα» η μαζική φυγή χιλιάδων Ινδών από το Δελχί - Λόγω ανεργίας Facebook Twitter
0

Το καθολικό lockdown που επέβαλε προ ημερών ο Ναρέντρα Μόντι στην Ινδία έχει προκαλέσει, μεταξύ άλλων, μαζικό κύμα φυγής από τους εσωτερικούς μετανάστες που είχαν μετακινηθεί στην πρωτεύουσα για καλύτερες προοπτικές εργασίας.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις συνεπάγονται «πάγωμα» της εργασίας για χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονταν στο Νέο Δελχί για δουλειά.

Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που δούλευαν για ημερομίσθια και που μέσα σε μερικές ώρες, μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων από τον πρωθυπουργό στις 24 Μαρτίου, βρέθηκαν ξεκρέμαστοι. Χωρίς δουλειά πια και χωρίς χρήματα,  αποφασίζουν να φύγουν μαζικά για τα χωριά τους.


Βλέποντας το διογκούμενο αυτό κύμα φυγής, η κυβέρνηση επιστράτευσε λεωφορεία για τη μετακίνηση του πλήθους. Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που έμειναν εκτός - εκ των οποίων οικογένειες με μικρά παιδιά. Για αυτούς η μόνη λύση είναι να συνεχίσουν με τα πόδια.

«Το σπίτι μας είναι 300 χιλιόμετρα από το Νέο Δελχί. Ελπίζουμε να βρούμε στο δρόμο ένα λεωφορείο, ειδάλλως θα περπατήσουμε μέχρι το χωριό μας στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές» λέει μία Ινδή που έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής.

Όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος του BBC, δεν είναι ο κορωνοϊός που τους εξαναγκάζει σε άμεση φυγή, αλλά η βεβαιότητα πως σύντομα θα πεινάσουν.

«Δεν ξέρω πότε θα με επηρεάσει ο κορωνοϊός, όμως ξέρω πως νωρίτερα θα έχω πεθάνει από πείνα αν μείνω στο Δελχί» λέει ένας νεαρός.

Ωστόσο, η μαζική αυτή έξοδος έχει θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τα μέτρα της κυβέρνησης λόγω του έντονου συνωστισμού. Επιπλέον, εκφράζονται φόβοι πως πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς ίσως νοσούν χωρίς να το ξέρουν και ενδεχομένως μεταφέρουν την ασθένεια στην ινδική επαρχία. Κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομη εκτόξευση θανάτων και κρουσμάτων στην Ινδία του 1,3 δισεκατομμυρίων ψυχών.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ