Ιταλία: 100χρονος με κορωνοϊό έγινε καλά και πήρε εξιτήριο

Ιταλία: 100χρονος με κορωνοϊό έγινε καλά και πήρε εξιτήριο Facebook Twitter
EPA
0

Εκατοντάχρονος στην Ιταλία που είχε εξεταστεί και διαγνωστεί ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό ιάθηκε και πήρε εξιτήριο το βράδυ της Τετάρτης.

Ο εκατοντάχρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίμινι, στην ακτογραμμή της Αδριατικής. Το γεγονός ανέφερε σήμερα στο AFP η Γκλόρια Λίζι, η αντιδήμαρχος της πόλης αυτής στην Ιταλία. «Έχω φίλους που εργάζονται στο τοπικό νοσοκομείο με τους οποίους μιλάω το βράδυ, όταν τελειώνουμε τη δουλειά» δήλωσε τηλεφωνικώς. «Τις προάλλες μου είπαν ότι ένας κύριος, γεννηθείς το 1919, νοσηλεύτηκε διότι βρέθηκε θετικός στον Covid-19. Ο κύριος αυτός είχε καλή διάθεση και έγινε γρήγορα η μασκότ του νοσοκομείου» συνέχισε η αντιδήμαρχος του Ρίμινι.

«Χθες το βράδυ με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν ότι ο κύριος αυτός βγήκε από το νοσοκομείο. Στους καιρούς που ζούμε είναι πάντα καλό να δίνουμε λίγη ελπίδα» κατέληξε η ίδια. Με 7.503 νεκρούς και σχεδόν 75.000 κρούσματα, η Ιταλία παραμένει η χειρότερα πληγείσα χώρα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Τα επίσημα στοιχεία αφορούν τους θανάτους στα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας.

Ο μέσος όρος της ηλικίας των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι τα 78 έτη, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ανώτερο Ινστιτούτο Υγείας (ISS).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM