ΗΠΑ: Πέθανε διάσημος σεφ από κορωνοϊό

ΗΠΑ: Πέθανε διάσημος σεφ από κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Θύμα του κορωνοϊού ο διάσημος σεφ Φλόιντ Καρντόζ που πέθανε την Τετάρτη στο Νιου Τζέρσεϊ σε ηλικία 59 ετών.

«Με βαθιά οδύνη σας ενημερώνουμε για τον θάνατο του σεφ Φλόιντ Καρντόζ» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου, στην κουζίνα του οποίου ο Καρντόζ διετέλεσε διευθυντής.

Ο Καρντόζ πήγε μόνος του σε νοσοκομείο στις 17 Μαρτίου, όταν εμφάνισε πυρετό. Μία ημέρα μετά διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο του Mountainside στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Μεγάλωσε στο Μουμπάι (αλλοτινή Βομβάη), στην Ινδία, και σπούδασε στη σχολή Les Roches της Ελβετίας προτού μείνει στη Νέα Υόρκη.

Ήταν επικεφαλής σεφ στο Tabla, το πρωτοποριακό εστιατόριο σύγχρονης ινδικής κουζίνας, το οποίο άνοιξε με τον Ντάνι Μέγιερ το 1998, κερδίζοντας πλήθος βραβείων και αναγνώριση από τους κριτικούς γεύσης.

Αργότερα άνοιξε και το Pao Walla στο Σόχο της Νέας Υόρκης, ενώ διέθετε τρία εστιατόρια στη γενέτειρά του, τα Bombay Canteen, O Pedro και Bombay Sweet Shop. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στην τρίτη σεζόν του ριάλιτι μαγειρικής «Top Chef Masters». 

«Ήθελα να γίνω βιοχημικός. Κι έπειτα διάβασα το "Ξενοδοχείο" του Άρθουρ Χέιλι. Ήταν τόσο διασκεδαστικό, γιατί μεγαλώνοντας αγάπησα το φαγητό. Έπειτα άρχισα να μαγειρεύω και συνειδητοποίησα πως ήμουν καλός σ'αυτό» είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του 2017 στο CBS, ερωτηθείς πώς κατέληξε να γίνει σεφ.

Ο ίδιος είχε γράψει πλήθος βιβλίων για τη μαγειρική, ενώ προσφάτως είχε επιστρέψει από την Ινδία, όπου συμμετείχε σε επεισόδιο της σειράς του Netflix «Ungly Delicious».


Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM