Αυξάνονται αλματωδώς τα θύματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000. 

 

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, στην χώρα έχουν πλέον καταγραφεί 68.572 κρούσματα και έχουν καταλήξει 1.031 άτομα. Οι ΗΠΑ πέρασαν έτσι στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, πίσω από την Κίνα (81.727) και την Ιταλία (74.386).

 

Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί εκτιμάται πως είναι πολλαπλάσιος. 


Η Νέα Υόρκη συγκαταλέγεται στις αμερικανικές πολιτείες που δέχονται το πιο βαρύ πλήγμα, με 280 νεκρούς στην μητρόπολη, από την εμφάνιση του ιού SARS-CoV-2 στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019.


Με βάση μια στατιστική προβολή για την οποία ενημερώθηκε το αμερικανικό Κογκρέσο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, 70 ως 150 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν στη χώρα των 327 εκατομμυρίων πολιτών. 

 

Εν τω μεταξύ, οι υπεύθυνοι του καθεδρικού ναού στην Ουάσιγκτον ανακάλυψαν 5.000 μάσκες που είχαν αγοραστεί πριν χρόνια, και ξεχάστηκαν σε υπόγειο του αχανούς ναού. «Οι μάσκες είχαν αγοραστεί πριν από μια δεκαετία και πλέον, εξαιτίας μιας προηγούμενης υγειονομικής κρίσης», εξήγησαν σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν. «Θα επέτρεπαν στους ιερωμένους να ασκούν τα ποιμενικά τους καθήκοντα χωρίς να θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο». 

 

Από αυτές, 3.000 μάσκες που μπορούν ακόμη να χρησιμοποιηθούν προσφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τζορτζτάουν και 2.000 στο Εθνικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Ουάσινγκτον. Οι ιθύνοντες του ναού διευκρίνισαν πως κράτησαν μικρό αριθμό μασκών για τους ιερείς «για κάθε ενδεχόμενο».