Ένα παράνομο φορτίο ιατρικού εξοπλισμού με αναπνευστήρες μπλοκαρίστηκε και κατασχέθηκε όταν βρέθηκε σε φορτηγό στην Ανκόνα της Ιταλίας, το οποίο είχε προορισμό την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, το φορτηγό ήταν στο πορθμείο και το φορτίο του βρέθηκε μετά τον έλεγχο ασφαλείας για πρόσβαση στο λιμάνι. 1.840 είναι ο ιατρικοί αναπνευστήρες με βαλβίδα και αναπνευστική μάσκα που κατασχέθηκαν ενώ οι αρχές δημοσίευσαν και φωτογραφία από το φορτίο.


Η επιχείρηση διεξήχθη από την υπηρεσία οικονομικού ελέγχου Ancona Guardia di Finanza σε συνεργασία με την Υπηρεσία Τελωνείων στο πλαίσιο ενός ειδικού σχεδίου ελέγχου με στόχο την τήρηση του διατάγματος πολιτικής προστασίας που απαγορεύει στις εταιρείες να εξάγουν ορισμένα ιατρικά βοηθήματα λόγω έκτακτης ανάγκης από κορωνοϊό.

 

Το φορτίο που κατασχέθηκε θα παραδοθεί στην πολιτική προστασία και θα σταλεί σε ιταλικές εγκαταστάσεις νοσοκομείων. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας, με έδρα την επαρχία του Μιλάνου, ο οποίος επιχείρησε την πώληση των εξαρτημάτων αυτών σε ελληνική εταιρεία, παραπέμφθηκε στις δικαστικές αρχές.