Απεργία την Πρωτομαγιά

Κορωνοϊός στη Γαλλία: 186 νεκροί σε 24 ώρες - Σχεδόν 20.000 κρούσματα συνολικά

Κορωνοϊός στη Γαλλία: 186 νεκροί σε 24 ώρες - Σχεδόν 20.000 κρούσματα συνολικά Facebook Twitter
EPA
0

Στους 186 ανέρχονται οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό στη Γαλλία, μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 860.

Το γεγονός συνιστά αύξηση περίπου 28%, την ώρα που η Γαλλία μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα αποκλεισμού της. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 19.856, δηλαδή αυξήθηκε κατά 20% μέσα σε μία ημέρα. Σύμφωνα με τον Βεράν, 2.082 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Άλλοι δύο γιατροί έχασαν τη ζωή τους 

Δύο γιατροί που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωναϊό πέθαναν αυτό το Σαββατοκύριακο στην ανατολική Γαλλία, αυξάνοντας σε τρεις τους γιατρούς που έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την COVID-19, ανακοίνωσαν σήμερα συγκλίνουσες πηγές. Στην Μυλούζη, ένας 66χρονος γυναικολόγος μαιευτήρας, ο Ζαν-Μαρί Μπεγκλ, απεβίωσε «από επιπλοκές» του νέου κορωνοϊού, από τον οποίο προσβλήθηκε από μια από τις ασθενείς του, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κλινική στην οποία εργαζόταν «για 35 χρόνια». Ο έτερος είναι ένας 60χρονος παθολόγος, ο Σιλβάν Ουελίνγκ, ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο της μικρής πόλης Σεντ-Αβόλτ, όπου είχε εισαχθεί για "αναπνευστικά προβλήματα", δήλωσε ο Ζιλμπέρ Ουεμπέρ, ο δήμαρχος της κοινότητας όπου ασκούσε το επάγγελμά του ο γιατρός αυτός.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε χθες Κυριακή τον πρώτο θάνατο ενός γιατρού που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Αυτός ήταν ένας 67χρονος γιατρός που εργαζόταν στα Επείγοντα Περιστατικά σε νοσοκομείο στην Κομπιένη, βόρεια του Παρισιού και είχε αναλάβει τους πρώτους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ