Ινδία: Οι τέσσερις βιαστές και δολοφόνοι 23χρονης φοιτήτριας εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού

Ινδία: Οι τέσσερις βιαστές και δολοφόνοι 23χρονης φοιτήτριας εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού Facebook Twitter
Κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από τη φυλακή για να γιορτάσει την εκτέλεση των βιαστών
0

Στην Ινδία τέσσερις άνδρες εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού μετά την καταδίκη τους για το βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας σε λεωφορείο στο Δελχί το 2012.

Το άγριο έγκλημα, που συγκλόνισε τον κόσμο, έθεσε τη χώρα στο προσκήνιο για το ιστορικό της με εγκλήματα κατά των γυναικών.

Οι άνδρες εκτελέστηκαν την Παρασκευή στη φυλακή Tihar, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, ανέφεραν τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια ειδήσεων. Ο πρόεδρος της Ινδίας, Ram Nath Kovind, είχε απορρίψει αιτήματα για απόδοση χάρης, όταν νωρίτερα το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε αιτήματα αναθεώρησης των θανατικών ποινών.

Ο Akshay Thakur, ο Vinay Sharma, ο Pawan Gupta και ο Mukesh Singh καταδικάστηκαν σε θάνατο από ένα δικαστήριο το 2013 και με την εκτέλεση της ποινής χθες έγιναν οι πρώτοι εγκληματίες που θανατώνονται στην Ινδία από το 2015. Λίγες ώρες μετά την εκτέλεση των φυλακισμένων την Παρασκευή το πρωί, η μητέρα του θύματος δήλωσε: «Αγκάλιασα τη φωτογραφία της κόρης μου και της είπα ότι τελικά δικαιωθήκαμε».

Oι 4 δράστες που εκτελέστηκαν:

Ινδία: Οι τέσσερις βιαστές και δολοφόνοι 23χρονης φοιτήτριας εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού Facebook Twitter
Ινδία: Οι τέσσερις βιαστές και δολοφόνοι 23χρονης φοιτήτριας εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού Facebook Twitter

Η ασφάλεια ήταν ισχυρή έξω από τη φυλακή με μεγάλο αριθμό αστυνομικών και στρατιωτικών να έχουν παραταχθεί για τη διατήρηση του νόμου και της τάξης. Μια ομάδα ανθρώπων με πλακάτ είχε συγκεντρωθεί έξω από τις πύλες της φυλακής και άρχισε να γιορτάζει μετά την ανακοίνωση των εκτελέσεων φωνάζοντας «θάνατος στους βιαστές».

Έξι άτομα συνελήφθησαν για την επίθεση. Ένας από αυτούς, ο Ram Singh, βρέθηκε νεκρός στη φυλακή τον Μάρτιο του 2013, έχοντας αφαιρέσει ο ίδιος τη ζωή του. Ο άλλος δράστης ο οποίος ήταν 17 ετών κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αποφυλακίστηκε το 2015 αφού παρέμεινε τρία χρόνια σε μια σωφρονιστική εγκατάσταση.

Η Nirbhaya επιβιβάστηκε σε λεωφορείο στις 20:30 τοπική ώρα στις 16 Δεκεμβρίου 2012 με τον φίλο της μετά από μια επίσκεψη σε εμπορικό κέντρο. Οι έξι άνδρες, οι οποίοι ήταν ήδη στο όχημα, επιτέθηκαν στο ζευγάρι, βίασαν τη γυναίκα και τη χτύπησαν με σιδερένια ράβδο. Ο φίλος της ξυλοκοπήθηκε. Στη συνέχεια τους πέταξαν στο δρόμο. Κάποιοι περαστικοί τους βρήκαν γυμνούς και αιμόφυρτους και κάλεσαν την αστυνομία. Δύο εβδομάδες αργότερα- το θύμα πέθανε σε νοσοκομείο στη Σιγκαπούρη, όπου είχε μεταφερθεί για περαιτέρω θεραπεία, αφού η κατάσταση της επιδεινώθηκε σε νοσοκομείο του Δελχί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM