Κορωνοϊός: Drones με μεγάφωνα καλούν τους Ισπανούς να κλειστούν σπίτια τους - ΒΙΝΤΕΟ

Κορωνοϊός: Drones με μεγάφωνα καλούν τους Ισπανούς να κλειστούν σπίτια τους - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
0

Εικόνες βγαλμένες από φουτουριστική ταινία στην Ισπανία λόγω κορωνοϊού, καθώς drones καλούν τους πολίτες να κλειστούν και να μείνουν στα σπίτια τους.

Μια μέρα αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως διατάχθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας για την κρίση του κορωναϊού, εκατοντάδες πολίτες αγνόησαν τις συστάσεις των θεσμικών οργάνων και συγκεντρώθηκαν σε διάφορες περιοχές πρασίνου της Μαδρίτης.

Κατά την El Pais, αυτή η συμπεριφορά οδήγησε τους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν μέτρα για να τους κάνουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να εκκενώσουν τους ανοιχτούς χώρους. Η αστυνομία χρησιμοποίησε μεγάφωνα και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και drones στη Μαδρίτη ενώ ο δήμαρχος της πόλης διέταξε να κλείσουν τα πάρκα.

Πάνω από 2000 νέα κρούσματα του Covid-19 καταγράφηκαν και περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέθαναν, σε διάστημα 24 ωρών στην Ισπανία, την δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, συνολικά 7.753 κρούσματα έχουν καταγραφεί, ενώ 288 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό στη χώρα που έχει τεθεί σχεδόν ολόκληρη σε καραντίνα επιχειρώντας να φρενάρει την εξάπλωση της πανδημίας. Ο τραγικός αυτός απολογισμός φέρνει και τα μέτρα όπως τα μηνύματα από drones.

Τα drones μεταδίδουν μηνύματα στους περαστικούς, λέγοντάς τους να μένουν στο σπίτι και να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Τα drones χρησιμοποιήθηκαν σε περιοχές της πρωτεύουσας, όπως η γέφυρα Segovia και η Puerta del Sol.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ