Μέρκελ για κοροναϊό: Ενδέχεται να προσβληθεί πάνω από το 70% των Γερμανών - «Δοκιμασία για την αλληλεγγύη»

Μέρκελ για κοροναϊό: Ενδέχεται να προσβληθεί πάνω από το 70% των Γερμανών - «Δοκιμασία για την αλληλεγγύη» Facebook Twitter
0

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πως πάνω από το 70% του πληθυσμού της χώρας, κοινώς περί τα 58 εκατομμύρια ανθρώπους, μπορεί να νοσήσει από τον κοροναϊό.

Ανέφερε πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία, το ενδιαφέρον πρέπει να στραφεί στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού, προειδοποιώντας πως η επιδημία ενδέχεται να διαρκέσει μήνες, ακόμη και χρόνια.

Η Μέρκελ έκανε τις δυσοίωνες αυτές εκτιμήσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν και τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ.

Ερωτώμενη για το αν θα κλείσουν τα σύνορα της Γερμανίας, τόνισε πως το μέτρο αυτό ίσως να μην είναι αρκετό για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο η Γερμανία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αυστρίας, απαγορεύοντας την είσοδο επισκεπτών από την Ιταλία στη χώρα. Όπως, άλλωστε, υπέδειξε κι ο Γερμανός υπουργός Υγείας, τα μέτρα στα σύνορα δεν περιόρισαν τη διάχυση της νόσου στην περίπτωση της Ιταλίας. 

«Είναι μία δοκιμασία για την αλληλεγγύη, την κοινή λογική και το ενδιαφέρον του ενός στον άλλον. Και ελπίζω να περάσουμε αυτή δοκιμασία» τόνισε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία και τις συνέπειες της επιδημίας, η Καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες στήριξης από την κυβέρνηση και έκανε λόγο για μέτρα που αφορούν το εισόδημα των εργαζόμενων που θα υποχρεωθούν να εργαστούν λιγότερες ώρες, ενώ επανέλαβε ότι θα ληφθούν μέτρα και για την στήριξη των επιχειρήσεων.

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας εξέλιξης, την οποία δύσκολα μπορούμε να προβλέψουμε. Αλλά το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο - και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η τραπεζική κρίση ήταν πιο «εύκολη» στην διαχείρισή της, καθώς μπορούσε κανείς ως έναν βαθμό να προβλέψει τις εξελίξεις. «Για τον κοροναϊό γνωρίζουμε ακόμη πολύ λίγα, αλλά όπως σε όλες τις κρίσεις, η σύνεση και η αποφασιστικότητα είναι πολύ σημαντικά στοιχεία»

Η Γερμανία επιβεβαίωσε τον τρίτο νεκρό του κοροναϊού σήμερα ενώ μετρά 1.296 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ