ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στην Ευρώπη- 97 θάνατοι σε μια μέρα στην Ιταλία

Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί στην Ευρώπη- 97 θάνατοι σε μια μέρα στην Ιταλία Facebook Twitter
97 θάνατοι σε 24 ώρες στην Ιταλία από τον κοροναϊό (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Οι θάνατοι στην Ευρώπη από τον νέο κοροναϊό ξεπέρασαν τους 500, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP, μετά τους 97 νέους θανάτους στην Ιταλία.

Μέσα σε 24 ώρες, στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.598 νέα κρούσματα και 97 θάνατοι από τον κοροναϊό. Έως τώρα στη χώρα, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας επί ευρωπαϊκού εδάφους, έχουν μολυνθεί από τον ιό 9.172 άνθρωποι, έχουν χάσει τη ζωή τους 463, ενώ 724 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης, η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι κλείνουν και όλα τα χιονοδρομικά κέντρα. Το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων όλης της χώρας θα παραταθεί τουλάχιστον έως τις 3 Απριλίου, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Μετά τις εξεγέρσεις στις ιταλικές φυλακές, αποφασίστηκε να σταλούν 100.000 μάσκες στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

511 θάνατοι στην Ευρώπη

Συνολικά, σύμφωνα με την καταμέτρηση του AFP, 512 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κοροναϊό στην Ευρώπη.

Στην Ιταλία έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι, συνολικά 463, ενώ 21 έχουν πεθάνει στη Γαλλία, 16 στην Ισπανία, 5 στη Βρετανία, 3 στην Ολλανδία, 2 στην Ελβετία και 2 στη Γερμανία.

Ακύρωση παρελάσεων στην Ιρλανδία

Όλες οι παρελάσεις στην Ιρλανδία, για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, ακυρώθηκαν, υπό τον φόβο περαιτέρω εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Ο εορτασμός του προστάτη αγίου της χώρας προσελκύει κάθε χρόνο 500.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Μέχρι τώρα στην Ιρλανδία έχουν εντοπιστεί 21 κρούσματα του ιού. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Σάιμον Χάρις, χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την κατάσταση.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε Ρουμανία, Σλοβενία

Στη Ρουμανία απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων, ενώ απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από 100 ανθρώπων αποφάσισε η Σλοβενία. Στη Βουλγαρία, έκλεισαν όλοι οι κινηματογράφοι, οι αίθουσες συναυλιών και τα θέατρα.

Το πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα συνέστησε στις σχολές του να ακυρώσουν τα μαθήματα και τα συνέδρια άνω των 100 ατόμων τις επόμενες δύο εβδομάδες. Στη Ρουμανία, αναστάλθηκαν όλες οι πτήσεις από την Ιταλία έως τις 23 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

 

 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM