ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Μπλούμπεργκ αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο Μπλούμπεργκ αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών Facebook Twitter
Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ αποσύρθηκε από την κούρσα των Δημοκρατικών για το χρίσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος σε αυτή τη διεκδίκηση, έπειτα από το απογοητευτικό αποτέλεσμα της «Σούπερ Τρίτης», παρά την καμπάνια 500 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε κάνει.

«Πριν από τρεις μήνες, μπήκα στην κούρσα για τον πρόεδρο που θα νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα, εγκαταλείπω την κούρσα για τον ίδιο λόγο», δήλωσε ο Μπλούμπεργκ, ανακοινώνοντας ότι πλέον θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν.


«Πάντα πίστευα ότι η ήττα του Τραμπ ξεκινά μέσω της ενότητας πίσω από έναν υποψήφιο που θα έχει τις καλύτερες πιθανότητες για να τα καταφέρει. Έπειτα από τη χθεσινή ψηφοφορία, είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο υποψήφιος είναι ο φίλος μου, και σπουδαίος Αμερικανός», Τζο Μπάιντεν, συνέχισε ο Μπλούμπεργκ.


Στην ψηφοφορία της «Σούπερ Τρίτης»- κατά την οποία στήθηκαν κάλπες σε 14 πολιτείες- ο Μπλούμπεργκ κατάφερε να κερδίσει μόνο στην Αμερικανική Σαμόα. Ο κερδισμένος της διαδικασίας ήταν ο Μπάιντεν, που επικράτησε σε εννέα πολιτείες και ανέκαμψε δυναμικά στη διεκδίκηση του χρίσματος.

Πλέον, στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών απομένουν τέσσερις υποψήφιοι, έπειτα από τις διαδοχικές αποχωρήσεις των τελευταίων ημερών. Ο Μπέρνι Σάντερς και ο Τζο Μπάιντεν είναι οι βασικοί διεκδικητές, ενώ παραμένουν υποψήφιες οι Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Τούλσι Γκάμπαρντ.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ