Τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα της Disney από την ταινία «Onward» της Pixar λογοκρίνει η Ρωσία.


Η ταινία ακολουθεί δύο αδέλφια-ξωτικά που ζουν σε ένα προάστιο, τον Ian και Barley (που έντυσαν με τη φωνή τους ο Τομ Χόλαντ και ο Κρις Πρατ), οι οποίοι προσπαθούν μέσω μαγικών κόλπων να συναντήσουν τον πατέρα τους για μία τελευταία φορά. Όταν όλα αρχίζουν να πηγαίνουν διασκεδαστικά στραβά τα δύο αδέρφια συναντώνται με την Spectre, που βρίσκεται σε ομόφυλη σχέση.


Στην ταινία ο χαρακτήρας της Specter εμφανίζεται μόνο σε μία σκηνή, όπου ακούγεται να λέει πως « η κόρη της συντρόφου μου με έκανε να τραβάω τα μαλλιά μου».

 

 


Σύμφωνα με τη The Moscow Times, στην ρωσική εκδοχή ακούμε την Spectre να μιλά για «τον σύντροφο της» με την Disney στη Ρωσία να μην έχει δώσει κάποια πληροφορία σχετικά με την αλλαγή αυτή.


Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία λογοκρίνει το περιεχόμενο ταινιών, αλλάζοντας τους διαλόγους τους. Αυτή είναι τουλάχιστον η τρίτη γνωστή περίπτωση λογοκρισίας μιας ομοφυλοφιλικής σκηνής από ξένη ταινία στη Ρωσία, αφού η χώρα πέρασε έναν αμφιλεγόμενο νόμο του 2013 που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» στους ανηλίκους,  γράφουν οι The Moscow Times.