Στις ΗΠΑ καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από τον νέο κοροναϊό. Πρόκειται για άνδρα που άφησε την τελευταία του πνοή στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

 

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον πρώτο νεκρό. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στο προάστιο Κίρκλαντ του Σιάτλ. «Αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είναι σε εξέλιξη», δήλωσε η επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, μιλώντας στο AP.

 

Μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ έχουν εντοπιστεί 59 κρούσματα του νέου κοροναϊού. Μεγαλύτερη ανησυχία όμως προκαλεί ο εντοπισμός ασθενών που έχουν μολυνθεί, χωρίς να έχουν κάποια επαφή με τις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία.

 

Αυτά τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Καλιφόρνια, το Όρεγκον και την πολιτεία της Ουάσινγκτον και οι ειδικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς μολύνθηκαν οι συγκεκριμένοι τρεις ασθενείς, αφού ούτε έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, ούτε είχαν κάποια επαφή που να γνωρίζουν με ταξιδιώτη ή άνθρωπο που έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.