Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκάλυψε ότι είχε απορρίψει πρόταση για σωσίες κατά τη διάρκεια της σύρραξης με την Τσετσενία.

 

Μιλώντας σε συνέντευξή που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Tass, τμήμα της οποίας κυκλοφόρησε την Πέμπτη, ο Πούτιν δήλωσε ότι το σχέδιο για σωσίες χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και καταστρώθηκε «στη δυσκολότερη στιγμή της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

 

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Ρωσία πολεμούσε ενάντια στους αυτονομιστές της Τσετσενίας, με επιθέσεις να πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα. Ο Πούτιν επισκέφθηκε τα στρατεύματα στην Τσετσενία, λίγο αφού ο προκάτοχός του, Μπόρις Γέλτσιν, παραιτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1999. Ο Πούτιν έκανε αρκετά ταξίδια στην Τσετσενία μέσα στα επόμενα χρόνια, και ενώ οι μάχες διεξάγονταν ακόμα. Ο Πούτιν δεν εξήγησε τα κίνητρά του πίσω από την απόρριψη της πρότασης για σωσίες.

 

Ο 67χρονος πρώην πράκτορας της KGB, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της Ρωσίας για περισσότερο από 20 χρόνια, επιβεβαίωσε επίσης ότι εξακολουθεί να μην έχει προσωπικό κινητό τηλέφωνο. Είπε ότι αισθάνεται «πιο άνετα» στηριζόμενος στις προστατευμένες επικοινωνίες και να μπορεί περιστασιακά να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο ενός βοηθού του.

Με πληροφορίες από Guardian