Οι αρχές της Κίνας κατέγραψαν 52 θανάτους από τον νέο κοροναϊό την Τρίτη, απολογισμός που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων τριών εβδομάδων, την ώρα που στη Νότια Κορέα τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.100.

 

Παράλληλα, καταγράφηκαν 406 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Πλέον, ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κοροναϊό έφτασε τους 2.715 και των κρουσμάτων τα 78.064, στην ηπειρωτική Κίνα. Την ίδια ώρα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι 2.422 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο την Τρίτη και ο συνολικός σχετικός απολογισμός φτάνει τους 29.745 πλέον.

 

Στη Νότια Κορέα, καταγράφηκε ο 11ος θάνατος από τον νέο κοροναϊό στη χώρα, ενώ επιβεβαιώθηκαν άλλα 169 κρούσματα. Πλέον, το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί ανέρχεται σε τουλάχιστον 1.146 και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας.

 

Ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς οι αρχές πολλαπλασιάζουν τις εξετάσεις σε πολίτες που υπάρχουν φόβοι πως ενδέχεται να ήλθαν σε επαφή με φορείς του COVID-19. Από τα νέα κρούσματα, τα 134 εντοπίστηκαν στη Νταεγού, πόλη που έχει την έδρα της η χριστιανική αίρεση που συνδέεται με την εξάπλωση της επιδημίας στη Νότια Κορέα.

 

Η δύναμη του αμερικανικού στρατού που είναι ανεπτυγμένη στη Νότια Κορέα ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού στις τάξεις της. Πρόκειται για 23χρονο στρατιώτη στο στρατόπεδο Κάρολ, περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Ντέγου.

 

Γερμανία: Πρώτο κρούσμα στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία

 

Οι αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκε το 16ο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα.

 

 

Πρόκειται για 47χρονο από τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στο συγκεκριμένο κρατίδιο. Ένα ζευγάρι από την περιοχή Χάινσμπεργκ πήγε στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα και ο άνδρας ήδη βρέθηκε θετικός, σύμφωνα με τη Bild, ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα εξετάσεων της συζύγου του. Στην περιοχή που κατοικούν ήδη αποφασίστηκε ότι θα μείνουν κλειστά τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες.

 

 

Ελ Σαβαδόρ: Απαγόρευση εισόδου σε επισκέπτες από Ιταλία και Ν. Κορέα

 

Στο Ελ Σαβαδόρ, οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο σε όσους αλλοδαπούς φτάνουν στη χώρα από την Ιταλία και τη Νότια Κορέα, προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του νέου κοροναίού.

 

Οι πολίτες και οι διπλωμάτες του Ελ Σαβαδόρ που επιστρέφουν από την Ιταλία και τη Νότια Κορέα θα μπαίνουν σε καραντίνα για τριάντα ημέρες. Στη χώρα δεν έχει καταγραφεί κρούσμα του νέου κοροναϊού.

 

Νέα κρούσματα σε Ταϊλάνδη, Κουβέιτ

 

Οι αρχές του Κουβέιτ ανακοίνωσαν δύο νέα κρούσματα του κοροναϊού, ανεβάζοντας σε 11 το συνολικό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα. Οι δύο νέοι ασθενείς που διαγνώστηκαν με τον κοροναϊό είναι άνθρωποι που επέστρεψαν στο εμιράτο από το Ιράν.

 

Τρία νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν στην Ταϊλάνδη, όπου ο συνολικός αριθμός των ασθενών που έχουν μολυνθεί φτάνει τους 40. Και οι τρεις νέοι ασθενείς είναι Ταϊλανδοί, δύο από τους οποίους επέστρεψαν από διακοπές στην Ιαπωνία.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP, Xinhua