Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό - Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες

Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό - Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες Facebook Twitter
0

Τους 11 έφτασαν οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό στην Ιταλία, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να έχει ξεπεράσει τα 320, στη μεγάλη πλειονότητά τους στον βορρά της χώρας.

Πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι πέθανε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην περιφέρεια Βενετο, ενώ νωρίτερα σήμερα κατέληξαν άλλοι τρεις ασθενείς άνω των 80 ετών στην Λομβαρδία. Παράλληλα, τρία νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Σικελία της Κάτω Ιταλίας, δυο στην κεντρική περιοχή της Τοσκάνης και ένα στην Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των νεκρών στην Ιταλία συνιστά το χειρότερο ξέσπασμα της ασθένειας του Covid-19 στην Ευρώπη.

Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό - Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες Facebook Twitter

Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες

Όλες οι όμορες χώρες της Ιταλίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους διότι το κλείσιμό τους θα ήταν «λανθασμένη και δυσανάλογη» αντίδραση, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνσα.

Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ρώμη οι υπουργοί Υγείας της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Γερμανίας, συμφωνήθηκε «να εξετάζεται κατά περίπτωση» η ενδεχόμενη ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό - Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες Facebook Twitter

«Η Ιταλία ασφαλής χώρα για τον τουρισμό παρά την εμφάνιση του ιού», δηλώνει ο πρωθυπουργός

«Η Ιταλία είναι μια ασφαλής χώρα για τα ταξίδια και τον τουρισμό, πιθανώς ασφαλέστερη από πολλές άλλες», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, παρά την πρόσφατη εμφάνιση του κοροναϊού.

Ο Κόντε είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του ιού σύντομα θα αποδώσουν, ενώ επαίνεσε τις υπηρεσίες υγείας της χώρας.

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε περιοριστικό αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες υγείας είναι από τις «πιο σχολαστικές και αποτελεσματικές στον κόσμο».

Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό - Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες Facebook Twitter
Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τον κοροναϊό - Ανοιχτά αφήνουν τα σύνορα οι γειτονικές χώρες Facebook Twitter

Η JPMorgan περιορίζει τα επαγγελματικά ταξίδια από και προς την Ιταλία

Η JPMorgan αποφάσισε να περιορίσει τα επαγγελματικά ταξίδια από και προς την Ιταλία ώστε να προλάβει την εξάπλωση του κοροναϊού, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που στάλθηκε σε υπαλλήλους της και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Η τράπεζα ανέφερε ότι για όλα τα ταξίδια στην Ιταλία θα απαιτείται προηγουμένως έγκριση από τη διεύθυνση.

Σημειώνεται επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι που εδρεύουν στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και επέστρεψαν στις βάσεις τους από τη βόρεια Ιταλία μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες, θα πρέπει να εργάζονται από τα σπίτια τους, εφόσον έχουν παρουσιάσει συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης.

Όσοι δεν έχουν συμπτώματα αλλά επισκέφθηκαν κάποιον από τους 12 δήμους στη βόρεια Ιταλία όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, θα χρειαστεί επίσης να εργάζονται από τα σπίτια τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM