Κοροναϊός: Πρώτα κρούσματα σε Αυστρία, Κροατία -Είχαν πάει στην Ιταλία

Κοροναϊός: Πρώτα κρούσματα σε Αυστρία, Κροατία -Είχαν πάει στην Ιταλία Facebook Twitter
Κρούσματα κοροναϊού και σε Αυστρία, Κροατία (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Αυστρία και η Κροατία προστέθηκαν στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ζάγκρεμπ και είχε βρεθεί στο Μιλάνο από τις 19 έως τις 21 Φεβρουαρίου. «Πρόκειται για νεαρό άτομο, που έχει πιο ήπια συμπτώματα. Είναι σε απομόνωση και η κατάστασή του είναι καλή», δήλωσε ο Πλένκοβιτς.

Στην Αυστρία, ανακοινώθηκαν δύο κρούσματα του νέου κοροναϊού, τα πρώτα στη χώρα. Πρόκειται για ανθρώπους από το κρατίδιο Τιρόλο, που συνοδεύει με τη Βόρεια Ιταλία, όπου έχει υπάρξει έξαρση της επιδημίας. Οι ασθενείς είναι Ιταλοί και πιθανολογείται ότι μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στη Λομβαρδία της Ιταλίας.

Πέρα από την ανησυχία για την έξαρση του νέου κοροναϊού στην Ιταλία, στην Τενερίφη προκλήθηκε συναγερμός όταν Ιταλός γιατρός βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό. Οι αρχές ζήτησαν από εκατοντάδες ανθρώπους, που έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με τον ασθενή, να παραμείνουν στα δωμάτιά τους και υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Υπ. Υγείας Γαλλίας: Προ των πυλών μας η επιδημία

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, δήλωσε ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού «είναι προ των πυλών μας».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «σήμερα δεν κυκλοφορεί κάποιος που να είναι άρρωστος στη Γαλλία», αλλά συμπλήρωσε: «Έχουμε πολλούς συναγερμούς. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς η επιδημία είναι προ των πυλών μας. Προετοιμαζόμαστε, προετοιμάζουμε το σύνολο των μέσων υγειονομικής παρακολούθησης για το σενάριο της επιδημίας. Βρισκόμαστε σε αναμονή, σε προσαρμογή».

Ακόμη, ο Βεράν δήλωσε ότι δεν έχει νόημα να κλείσει τα σύνορα η Γαλλία. «Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό και ιατρικό επιχείρημα σήμερα που να μας οδηγεί να σταματήσουμε τα γεγονότα που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο», συμπλήρωσε.

Θετικός σε κοροναϊό υπουργός του Ιράν

Στο μεταξύ, στο Ιράν, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαγνώστηκε θετικός στον νέο κοροναϊό.

Ο Ιράζ Χαριρτσί μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό και βρίσκεται σε καραντίνα, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Ο επίσημος απολογισμός στο Ιράν είναι 16 νεκροί από τον νέο κοροναϊό, ενώ 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Το υπουργείο Υγείας κάλεσε τους Ιρανούς να παραμείνουν στα σπίτια τους, γιατί «αυτό είναι το ασφαλέστερο».

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM