Κοροναϊός: Πρώτα κρούσματα σε Αυστρία, Κροατία -Είχαν πάει στην Ιταλία

Κοροναϊός: Πρώτα κρούσματα σε Αυστρία, Κροατία -Είχαν πάει στην Ιταλία Facebook Twitter
Κρούσματα κοροναϊού και σε Αυστρία, Κροατία (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Αυστρία και η Κροατία προστέθηκαν στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ζάγκρεμπ και είχε βρεθεί στο Μιλάνο από τις 19 έως τις 21 Φεβρουαρίου. «Πρόκειται για νεαρό άτομο, που έχει πιο ήπια συμπτώματα. Είναι σε απομόνωση και η κατάστασή του είναι καλή», δήλωσε ο Πλένκοβιτς.

Στην Αυστρία, ανακοινώθηκαν δύο κρούσματα του νέου κοροναϊού, τα πρώτα στη χώρα. Πρόκειται για ανθρώπους από το κρατίδιο Τιρόλο, που συνοδεύει με τη Βόρεια Ιταλία, όπου έχει υπάρξει έξαρση της επιδημίας. Οι ασθενείς είναι Ιταλοί και πιθανολογείται ότι μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στη Λομβαρδία της Ιταλίας.

Πέρα από την ανησυχία για την έξαρση του νέου κοροναϊού στην Ιταλία, στην Τενερίφη προκλήθηκε συναγερμός όταν Ιταλός γιατρός βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό. Οι αρχές ζήτησαν από εκατοντάδες ανθρώπους, που έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με τον ασθενή, να παραμείνουν στα δωμάτιά τους και υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Υπ. Υγείας Γαλλίας: Προ των πυλών μας η επιδημία

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, δήλωσε ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού «είναι προ των πυλών μας».

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «σήμερα δεν κυκλοφορεί κάποιος που να είναι άρρωστος στη Γαλλία», αλλά συμπλήρωσε: «Έχουμε πολλούς συναγερμούς. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό καθώς η επιδημία είναι προ των πυλών μας. Προετοιμαζόμαστε, προετοιμάζουμε το σύνολο των μέσων υγειονομικής παρακολούθησης για το σενάριο της επιδημίας. Βρισκόμαστε σε αναμονή, σε προσαρμογή».

Ακόμη, ο Βεράν δήλωσε ότι δεν έχει νόημα να κλείσει τα σύνορα η Γαλλία. «Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό και ιατρικό επιχείρημα σήμερα που να μας οδηγεί να σταματήσουμε τα γεγονότα που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο», συμπλήρωσε.

Θετικός σε κοροναϊό υπουργός του Ιράν

Στο μεταξύ, στο Ιράν, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαγνώστηκε θετικός στον νέο κοροναϊό.

Ο Ιράζ Χαριρτσί μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό και βρίσκεται σε καραντίνα, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Ο επίσημος απολογισμός στο Ιράν είναι 16 νεκροί από τον νέο κοροναϊό, ενώ 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Το υπουργείο Υγείας κάλεσε τους Ιρανούς να παραμείνουν στα σπίτια τους, γιατί «αυτό είναι το ασφαλέστερο».

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Διεθνή / «Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Οι νέες δηλώσεις του Χαμενεΐ έρχονται εν μέσω της βαθιάς εσωτερικής κρίσης που ταλανίζει το Ιράν εδώ και εβδομάδες, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, σε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναταραχές από την επανάσταση του 1979
THE LIFO TEAM
Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM