"Skull-breaker":Το επικίνδυνο challenge στο TikTok που έγινε viral

"Skull-breaker":Το επικίνδυνο challenge στο TikTok που έγινε viral Facebook Twitter
0

Σάλος έχει προκληθεί από ένα νέο επικίνδυνο challenge που ξεκίνησε στην Ισπανία όταν δύο μαθητές έβγαλαν βίντεο να βάζουν τρικλοποδιά σε συμμαθητή τους, και διαδόθηκε μέσα από την πλατφόρμα TikTok.  

Το «παιχνίδι» ονομάζεται "Skull Breaker Challenge", «κρανιοθραύστης», και έγινε παγκόσμιο viral μεταξύ των εφήβων. Κατά το «Skull Breaker Challenge» ένα παιδί στέκεται όρθιο, χοροπηδάει όσο πιο ψηλά μπορεί και λίγο πριν προσγειωθεί στο έδαφος, δύο άλλα παιδιά του βάζουν τρικλοποδιά ώστε να πέσει κάτω με την πλάτη. Παιδίατρος σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Οχάιο προειδοποίησε για τις επιπτώσεις του παιχνιδιού υποστηρίζοντας ότι οι συμμετέχοντες κινδυνεύουν από κάταγμα κρανίου, κατάγματα αυχένα, αιμορραγία εγκεφάλου, παράλυση, αιματώματα, μώλωπες, διάσειση, εγκεφαλικές επιπλοκές, ακόμη και θάνατο. Ένας 12χρονος από την Αλαμπάμα πήρε μέρος στο παιχνίδι εν αγνοία του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. 

«Δεν ήταν προετοιμασμένος. Δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε. Ο στόχος είναι να πέσουν στο πάτωμα. Γι' αυτό και το ονόμασαν "Skull Breaker". Επειδή στοχεύει στο να σπάσει το κρανίο με την πτώση» αναφέρει η μητέρα του παιδιού, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Independent. Θύμα του «παιχνιδιού» έπεσε και μία 16χρονη στη Φλόριντα, την οποία ξεγέλασαν συμμαθητές της, λέγοντάς της ότι επρόκειτο για ένα πρότζεκτ του σχολείου τους. Ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση,  υποστήριξε πως τα σχολεία γενικότερα δεν έχουν λάβει μέτρα.

Από την πλευρά του, το TikTok τονίζει ότι στην πλατφόρμα του δεν επιτρέπονται βίντεο που παρακινούν σε επικίνδυνες πράξεις και ό,τι ανεβαίνει, αφαιρείται άμεσα. Ωστόσο, τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει είναι αρκετά.

Με πληροφορίες από CNN/abc13.com

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ