Συρία: Πατέρας μαθαίνει στην κόρη του να γελά με τις βόμβες που πέφτουν

Συρία: Πατέρας μαθαίνει στην κόρη του να γελά με τις βόμβες που πέφτουν Facebook Twitter
Πατεράς έμαθε στην κόρη του να γελά με τις βόμβες στη Συρία
1

Ένας πατέρας στη Συρία μετέτρεψε τη φρίκη του πολέμου σε παιχνίδι, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την τρίχρονη κόρη του.

«Είναι αεροπλάνο ή βόμβα;», ρωτά ο Αμπντουλάχ Μοχάμαντ την μικρή Σέλβα, σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στα social media. «Βόμβα και όταν πέσει θα γελάσουμε», του απαντά το κοριτσάκι, που ξεκαρδίζεται στα γέλια μόλις ακούγεται η έκρηξη.

Το βίντεο συγκέντρωσε πληθώρα θετικών σχολίων στα social media και πολλοί συγκρίνουν αυτή την κατάσταση με την ταινία La vita è bella, όπου ένας πατέρας έχει μετατρέψει σε παιχνίδι τη φρίκη της διαβίωσης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, για χάρη του γιου του.

 

Η οικογένεια του Αμπντουλάχ Μοχάμαντ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στην Σαρακίμπ, στην Ιντλίμπ και τώρα φιλοξενούνται σε φιλικό σπίτι στην πόλη Σαρμάντα της ίδιας επαρχίας, όπου ακούγονται διαρκείς εκρήξεις.

Ο πατέρας εξήγησε ότι σκέφτηκε αυτό το παιχνίδι, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την κόρη του από τις ψυχολογικές επιπτώσεις του πολέμου που έχει δει σε άλλα παιδιά της περιοχής. «Είναι ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο. Αποφάσισα να της μάθω αυτό το παιχνίδι, για να μην καταρρεύσει ο ψυχισμός της. Να μην επηρεαστεί από ασθένειες που προκαλεί ο φόβος», είπε στο Sky News.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, 832.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας της κλιμάκωσης των επιθέσεων στην Ιντλίμπ. Μόνο την τελευταία εβδομάδα εκτοπίστηκαν 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια