Πιοτρ Παβλένσκι: Συνελήφθη ο Ρώσος καλλιτέχνης - Διέρρευσε σεξ βίντεο με υποψήφιο του Μακρόν

Πιοτρ Παβλένσκι: Συνελήφθη ο Ρώσος καλλιτέχνης - Διέρρευσε σεξ βίντεο με υποψήφιο του Μακρόν Facebook Twitter
Συνελήφθη ο Ρώσος που διέρρευσε σεξ βίντεο με υποψήφιο του Μακρόν
2

Ο Ρώσος καλλιτέχνης που υποστηρίζει ότι διέρρευσε τα βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο, που έβγαλαν εκτός της κούρσας για τον δημαρχιακό θώκο του Παρισιού τον υποψήφιο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, συνελήφθη για ένα άλλο περιστατικό, έγινε γνωστό σήμερα από δικαστικές πηγές στη Γαλλία.

Ο Πιότρ Παβλένσκι συνελήφθη και κρατείται για ανάκριση στο πλαίσιο μιας έρευνας για επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανέφεραν οι πηγές.

Ο Παβλένσκι υποστήριξε σε γαλλικά ΜΜΕ ότι εκείνος βρίσκεται πίσω από τη δημοσιοποίηση του βίντεο και των μηνυμάτων, τα οποία οδήγησαν χθες τον Γκριβό να αποσυρθεί από την κούρσα για τον δημαρχιακό θώκο.

Η διακίνηση του υλικού αυτού καταδικάστηκε από όλο το πολιτικό φάσμα της γαλλικής πολιτικής σκηνής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωση, η σύλληψη του Παβλένσκι δε σχετίζεται με τη διαρροή του «ροζ» βίντεοτ και των προσωπικών μηνυμάτων που φέρεται να έστειλε ο στενός σύμμαχος του Μακρόν και υποψήφιος δήμαρχος του Παρισιού Μπενζαμέν Γκριβό., αλλά με άλλο πρόσφατο βίαιο συμβάν.

Ο ιστότοπος Mediapart μετέδωσε χθες ότι ο Παβλένσκι αναζητείτο από την αστυνομία για μια βίαιη φιλονικία που συνέβη σε πάρτι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Ρώσος πολιτικός πρόσφυγας βρισκόταν στο στόχαστρο, εδώ και πολλές εβδομάδες, της έρευνας με την κατηγορία της «εθελούσιας πρόκλησης βίας με όπλο». Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο της όλης διαδικασίας, σημειώνουν οι δικαστικές πηγές, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Παβλένσκι φέρεται να συμμετείχε σε έναν καβγά τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Όπως αφηγήθηκε ένας συμμετέχων στο AFP, ξέσπασε μια διένεξη μεταξύ πολλών προσώπων και ο Ρώσος καλλιτέχνης πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα.

Δύο καλεσμένοι τραυματίστηκαν με αυτό το μαχαίρι, γράφει το Médiapart.

Με πληροφορίες από BBC-ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τα αποθέματα νερού των πιο ξηρών περιοχών της Ευρώπης

Η ΕΕ θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης - Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν έχουν λάβει υπόψη την εξαιρετικά υψηλή ζήτηση νερού που απαιτεί ο τομέας αυτός.
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Διεθνή / Η ΕΕ σχεδιάζει ταμείο επένδυσης της «παγωμένης ρωσικής περιουσίας» για στήριξη της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αξιοποιήσει 200 δισ. ευρώ από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέσω επενδύσεων υψηλότερου ρίσκου, αποφεύγοντας τη νομική σύγκρουση της κατάσχεσης και ενισχύοντας την Ουκρανία απέναντι στη ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιχείρηση κατά του Ιράν: Πρωτοφανής συντονισμός Μυστικών Υπηρεσιών και τεχνολογίας

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ εισχώρησε στο Ιράν: Οι Μυστικές Υπηρεσίες, η τεχνολογία, οι «μεταμφιέσεις»

Απόρρητες τηλεφωνικές επικοινωνίες, hack σε τηλέφωνα, δορυφορικές εικόνες και εξελιγμένοι αλγόριθμοι δημιούργησαν μια «τράπεζα στόχων» που επέτρεψε ταυτόχρονες ακριβείς επιθέσεις κατά στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM
Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εχει συλληφθεί, προφυλακιστεί και οδηγηθεί σε δίκες για "καλλιτεχνικά δρώμενά" του που ασκούσαν οξύτατη κριτική στο καθεστώς Πούτιν.Αρα, όσο παράδοξος ή αμφιλεγόμενος ως καλλιτέχνης κι αν είναι, σίγουρα δικαιούται τον χαρακτηρισμό "πολιτικός πρόσφυγας". μάλιστα, γι' αυτήν την -σίγουρα κατακριτέα- πράξη του να διακινήσει υλικό από ιδιωτικές στιγμές, αυτός προβάλλει το επιχείρημα ότι ο μακρονικός υποψήφιος εμφανιζόταν ως ο μελλοντικός δήμαρχος του "Παρισιού για τις οικογένειες", ενώ η λέξη "οικογένεια" κατείχε σημαντική θέση στο λόγο του, άρα είναι υποκριτής και άρα εδικαιούτο να βγάλει στη φόρα την υποκρισία του.