Εκατομμύρια Κινέζοι ζουν υπό περιορισμό, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Τώρα, μπαίνουν σε «καραντίνα» και τα χαρτονομίσματα στην Κίνα.

 

Η κυβέρνηση σταμάτησε τη μεταφορά και κατανομή παλιών χαρτονομισμάτων σε όλες τις επαρχίες, ανακοίνωσε ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Φαν Γιφέι. Επιπλέον, ενισχύθηκαν τα μέτρα για την απολύμανση των παλιών χαρτονομισμάτων, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του νέου κοροναϊού. Ο COVID-2019 έχει κοστίσει ήδη πάνω από 1.500 ανθρώπινες ζωές

 

«Τα χρήματα από τις περιοχές- κλειδιά που έχουν πληγεί από τον νέο κοροναϊό θα απολυμανθούν με υπεριώδεις ακτίνες, ή θα μπουν σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 14 ημέρες, προτού διανεμηθούν ξανά», δήλωσε ο Φαν Γιφέι, σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Σε ό,τι αφορά τα μετρητά που κυκλοφορούν σε λιγότερο επικίνδυνες περιοχές, αυτά μπαίνουν σε «καραντίνα» για μία εβδομάδα. Την ίδια ώρα, οι αρχές έχουν ζητήσει από τις τράπεζες να διαχωρίζουν τα χρήματα που προέρχονται από νοσοκομεία και αγορές τροφίμων. Τέλος, η Κεντρική Τράπεζα έστειλε 600 δισ. γιουάν (85,9 δισεκατομμύρια δολάρια) νέα χαρτονομίσματα στη Χουμπέι, την επαρχία που είναι στο επίκεντρο της επιδημίας.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr