ΗΠΑ: Υπ. Δικαιοσύνης σε Τραμπ -«Σταμάτα τα tweet, δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου»

ΗΠΑ: Υπ. Δικαιοσύνης σε Τραμπ -«Σταμάτα τα tweet, δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου» Facebook Twitter
Ο Γουίλιαμ Μπαρ ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει τα σχόλια στο Twitter (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Γουίλιαμ Μπαρ, ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει να κάνει αναρτήσεις στο Twitter για ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις.


Ο Μπαρ διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να τον εκφοβίσει κανείς και πρόσθεσε ότι οι αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου κάνουν αδύνατη την εκτέλεση του δικού του έργου.


«Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να σταματήσει να κάνει αναρτήσεις στο Twitter για τις υποθέσεις που εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης», δήλωσε ο Μπαρ στο ABC, μετά την επίθεση του Τραμπ στον δικαστή και τους ενόρκους της δίκης του φίλου του και πρώην συμβούλου του, Ρότζερ Στόουν.


Ο Γουίλιαμ Μπαρ τόνισε ότι οι επικρίσεις του Τραμπ εναντίον των εμπλεκομένων στην υπόθεση Στόουν «καθιστούν αδύνατη την εκτέλεση του έργου μου». «Δεν θα εκφοβιστώ ούτε θα επηρεαστώ από κανέναν (...) είτε πρόκειται για το Κογκρέσο, τους συντάκτες μιας εφημερίδας ή τον πρόεδρο», υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης «Δεν μπορώ να επιτελέσω το έργο μου εδώ στο υπουργείο έχοντας συνεχώς στο βάθος σχόλια που με υπονομεύουν», συμπλήρωσε.


Ο Λευκός Οίκος δεν έδειξε να ενοχλείται από τις δηλώσεις του Γουίλιαμ Μπαρ. «Ο πρόεδρος έχει απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ θα κάνει τη δουλειά του και θα υπερασπιστεί τους νόμους», δήλωσε η εκπρόσωπος του Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ.


Όμως ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, δήλωσε: «Πιστεύω ότι αν ο υπουργός Δικαιοσύνης εκτιμά ότι παρεμβαίνει στο έργο του, ίσως ο πρόεδρος θα πρέπει να τον ακούσει».


Οι επιθέσεις του Τραμπ

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ρότζερ Στόουν κρίθηκε ένοχοςγια ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο, στο πλαίσιο της έρευνας για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Τη Δευτέρα, οι τέσσερις εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση πρότειναν να επιβληθεί στον Στόουν ποινή 7-9 χρόνια κάθειρξη. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Τραμπ, ο οποίος στο Twitter έκανε λόγο για «μια πολύ άδικη κατάσταση» και ένα «δικαστικό λάθος».


Οι τέσσερις εισαγγελείς Άαρον Ζελίνσκι, Τζόναθαν Κράβις, Άνταμ Τζεντ και Μάικλ Μαράντο ανακοίνωσαν την Τρίτη την απόσυρσή τους από την υπόθεση. Δεν εξήγησαν την απόφασή τους, ενώ ο Κράβις παραιτήθηκε από τη θέση του εισαγγελέα.


Ο Τραμπ, που πιστεύεται ότι άσκησε πιέσεις στους εισαγγελείς, αρνήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση. «Θα μπορούσα να το έχω κάνει, αν ήθελα. Έχω απολύτως το δικαίωμα να το κάνω. Μένω μακριά από τα πράγματα», δήλωσε, αλλά κατήγγειλε ως γελοίες και επονείδιστες τις προστάσεις των εισαγγελέων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε- μέσω Twitter πάντα- και στη δικαστή Μπέρμαν Τζάκσον, επικρίνοντας τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε την Τετάρτη να επιβληθεί «πολύ μικρότερη ποινή» στον Στόουν με τη δικαιολογία ότι οι αρχικές προτάσεις «δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της δικαιοσύνης». Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο έκανε λόγο για ποινή «από 37 ως 46 μήνες», η οποία «θα αντιστοιχεί περισσότερο στις ποινές που επιβάλλονται συνήθως για το αδίκημα της παρακώλυσης».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP, dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM