Κυρώσεις στον Λαγό για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας στο ευρωκοινοβούλιο

Κυρώσεις στον Λαγό για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας στο ευρωκοινοβούλιο Facebook Twitter
2

Κυρώσεις επιβλήθηκαν στον ευρωβουλευτή και πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας μέσα στο ευρωκοινοβούλιο. 

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι, ανακοίνωσε χθες τις ποινές για την χρήση προσβλητικών χαρακτηριστικών και την καταστροφή εθνικού συμβόλου από τον Έλληνα ευρωβουλευτή. Στον Λαγό επιβλήθηκε στέρηση της βουλευτικής του αποζημίωσης για επτά ημέρες και απαγόρευση συμμετοχής στις εργασίες του ευρωκοινοβουλίου για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες. Συνολικά, η οικονομική ποινή ανέρχεται στα 2.261 ευρώ.

«Ο κ. Λαγός στις 29 Ιανουαρίου θορύβησε την Ολομέλεια, χρησιμοποιώντας λόγο που δε συνάδει με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προβάλλοντας συγκεκριμένο λεξιλόγιο», τόνισε, διευκρινίζοντας πως ο Γιάννης Λαγός διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα, αν διαφωνεί με την ποινή που του επιβλήθηκε. 

Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής είχε σκίσει τη σημαία στις 30 Ιανουαρίου, κατά τη συζήτηση για την ανθρωπιστική κρίση στα ελληνικά νησιά. Σκίζοντας την τουρκική σημαία, την οποία είχε εκτυπώσει σε ένα φύλλο χαρτιού Α4, είπε χαρακτηριστικά: «έξω οι Τούρκοι και να τελειώνει η διαδικασία μαζί τους». 

 

Η κίνηση του αυτή είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να κάνει λόγο για «ρατσιστικά μυαλά», διαμηνύοντας πως η Τουρκία «ρίχνει στη θάλασσα όσους απλώνουν χέρι στην ένδοξη σημαία»: :«Αυτοί με τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα πως σπάμε τα χέρια και πως τους ρίχνουμε στη θάλασσα όσους απλώνουν χέρι στην ένδοξη σημαία μας [...] Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης και οι ρατσιστές της να γνωρίζουν τα όριά τους. Η Ευρώπη πλέον πρέπει να πει 'τέρμα' στον αντι-ισλαμισμό και τον ρατσισμό». 

Το σκίσιμο της σημαίας είχε καταδικάσει και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. «Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτού τους. Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου».

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Σε συμβολικό / θεσμικό επίπεδο η "ποινή" - μικρή κατ' εμέ -, δείχνει ότι εκεί τουλάχιστον στην Ευρώπη, δεν αφήνουν να περάσουν χωρίς άμεση αντίδραση τέτοιες ενέργειες.Σε εμάς εδώ, οι ΧΑυγίτες έκαναν την Βουλή όπως την αποκαλούσαν (ξέρετε...), ο Πρόεδρος φώναζε "φρουρά, φρουρά..." και την άλλη στιγμή το ξεχνάγαμε.Έπρεπε η ανοχή να τους οδηγήσει στο έγκλημα για να απαλλαγούμε από αυτούς.