Φαρσέρ προσποιήθηκε ότι πάσχει από κοροναϊό - Αντιμετωπίζει 5 χρόνια φυλακή

Φαρσέρ προσποιήθηκε ότι πάσχει από κοροναϊό - Αντιμετωπίζει 5 χρόνια φυλακή Facebook Twitter
0

Ένας φαρσέρ στη Ρωσία, που προσποιήθηκε ότι πάσχει από κοροναϊό σε βαγόνι του μετρό της Μόσχας, συνελήφθη και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης. 

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, φαίνεται ένας άνδρας, που φοράει ιατρική μάσκα, να καταρρέει μέσα σε βαγόνι στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας. Όταν οι επιβάτες τον πλησιάζουν για να του προσφέρουν βοήθεια αρχίζει να προσποιείται σπασμούς. Παράλληλα κάποια άτομα φώναζαν: «Κορωναϊός». Οι επιβάτες που είχαν σπεύσει για βοήθεια απομακρύνονται έντρομοι.  

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσε τη Δευτέρα τη σύλληψη του άνδρα, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη σε περίπτωση που καταδικαστεί. Οι Αρχές πρόσθεσαν ότι οι έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών του, που φώναζαν «Κορωναϊός» κατά τη διάρκεια της φάρσας, βρίσκονται σε εξέλιξη. Το βίντεο αποσύρθηκε πλέον από την ιστοσελίδα που είχε αρχικά αναρτηθεί στις 02 Φεβρουαρίου.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Vesti, που αναμετέδωσε το βίντεο, κάνει λόγο για «μία φάρσα που ξεφεύγει από κάθε όριο». Δικηγόρος που εκπροσωπεί τον συλληφθέντα, ανέφερε ότι ο πελάτης του παρουσιάστηκε εθελοντικά στην αστυνομία και πως είναι σοκαρισμένος καθώς δεν περίμενε ότι η φάρσα θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις, ενώ εκτίμησε ότι θα αθωωθεί. 


Σε καραντίνα Κινέζος αξιωματούχος

Χθες έγινε γνωστό ότι η Ρωσία έθεσε σε καραντίνα τον νέο Κινέζο αξιωματούχο που έφτασε τη χώρα. Οι ρωσικές αρχές έθεσαν σε καραντίνα τον γενικό πρόξενο της Κίνας μόλις αφίχθη στη Ρωσία για προληπτικούς λόγους εξαιτίας του κοροναϊού, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax. Ο γενικός πρόξενος της Κίνας Σουί Σαοτσούν ο οποίος έφθασε στην πόλη Εκατερίνεμπουργκ των Ουραλίων για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, θα παραμείνει στο σπίτι του για διάστημα δύο εβδομάδων παρά τις προγραμματισμένες συναντήσεις που έχει.

Στο μεταξύ, οι δύο Κινέζοι πολίτες που είχαν εντοπισθεί στη Ρωσία ως φορείς του κοροναϊού, νοιώθουν καλά και ετοιμάζονται να πάρουν εξιτήριο, δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρόεδρος της επιτροπής προστασίας του καταναλωτή Άννα Ποπόβα. Οι δύο Κινέζοι, στους οποίους είχε διαγνωσθεί «λοίμωξη η οποία προκλήθηκε από τον νέο κοροναϊό», είχαν διακομισθεί στο νοσοκομείο, όπου πραγματοποιήθηκαν όλες ανεξαιρέτως τα αναγκαία αντιεπιδημιολογικά μέτρα. 

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/TASS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM