Φαρσέρ προσποιήθηκε ότι πάσχει από κοροναϊό - Αντιμετωπίζει 5 χρόνια φυλακή

Φαρσέρ προσποιήθηκε ότι πάσχει από κοροναϊό - Αντιμετωπίζει 5 χρόνια φυλακή Facebook Twitter
0

Ένας φαρσέρ στη Ρωσία, που προσποιήθηκε ότι πάσχει από κοροναϊό σε βαγόνι του μετρό της Μόσχας, συνελήφθη και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης. 

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, φαίνεται ένας άνδρας, που φοράει ιατρική μάσκα, να καταρρέει μέσα σε βαγόνι στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας. Όταν οι επιβάτες τον πλησιάζουν για να του προσφέρουν βοήθεια αρχίζει να προσποιείται σπασμούς. Παράλληλα κάποια άτομα φώναζαν: «Κορωναϊός». Οι επιβάτες που είχαν σπεύσει για βοήθεια απομακρύνονται έντρομοι.  

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσε τη Δευτέρα τη σύλληψη του άνδρα, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη σε περίπτωση που καταδικαστεί. Οι Αρχές πρόσθεσαν ότι οι έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών του, που φώναζαν «Κορωναϊός» κατά τη διάρκεια της φάρσας, βρίσκονται σε εξέλιξη. Το βίντεο αποσύρθηκε πλέον από την ιστοσελίδα που είχε αρχικά αναρτηθεί στις 02 Φεβρουαρίου.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Vesti, που αναμετέδωσε το βίντεο, κάνει λόγο για «μία φάρσα που ξεφεύγει από κάθε όριο». Δικηγόρος που εκπροσωπεί τον συλληφθέντα, ανέφερε ότι ο πελάτης του παρουσιάστηκε εθελοντικά στην αστυνομία και πως είναι σοκαρισμένος καθώς δεν περίμενε ότι η φάρσα θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις, ενώ εκτίμησε ότι θα αθωωθεί. 


Σε καραντίνα Κινέζος αξιωματούχος

Χθες έγινε γνωστό ότι η Ρωσία έθεσε σε καραντίνα τον νέο Κινέζο αξιωματούχο που έφτασε τη χώρα. Οι ρωσικές αρχές έθεσαν σε καραντίνα τον γενικό πρόξενο της Κίνας μόλις αφίχθη στη Ρωσία για προληπτικούς λόγους εξαιτίας του κοροναϊού, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax. Ο γενικός πρόξενος της Κίνας Σουί Σαοτσούν ο οποίος έφθασε στην πόλη Εκατερίνεμπουργκ των Ουραλίων για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, θα παραμείνει στο σπίτι του για διάστημα δύο εβδομάδων παρά τις προγραμματισμένες συναντήσεις που έχει.

Στο μεταξύ, οι δύο Κινέζοι πολίτες που είχαν εντοπισθεί στη Ρωσία ως φορείς του κοροναϊού, νοιώθουν καλά και ετοιμάζονται να πάρουν εξιτήριο, δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρόεδρος της επιτροπής προστασίας του καταναλωτή Άννα Ποπόβα. Οι δύο Κινέζοι, στους οποίους είχε διαγνωσθεί «λοίμωξη η οποία προκλήθηκε από τον νέο κοροναϊό», είχαν διακομισθεί στο νοσοκομείο, όπου πραγματοποιήθηκαν όλες ανεξαιρέτως τα αναγκαία αντιεπιδημιολογικά μέτρα. 

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/TASS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM